Annonce

Pasta med hampefrøpesto

Så skete det. Jeg fik brugt min halve pose hampefrø til noget. Den har ellers stået længe i skabet og kigget bebrejdende på mig. ‘Jeg bliver snart for gammel og du smider da ikke mad ud, vel? Og jeg er i øvrigt super sund!’.

Men jeg må indrømme, at jeg bare ikke har vidst, hvad jeg skulle bruge den til. Jeg mener, hampefrø. Det er da en lidt underligt ingrediens, er det ik’?

Pasta med hampefrøpesto

Men efter lidt research og en kodyl omgang pasta craving, så blev det til den her helt vildt lækre pesto med grønkål lavet på hampefrø, som jeg blandede med store lækre pasta lavet på durum og frisk spinat og stegt asparges.

Og det blev lige så lækkert, som det er sundt!

(for en endnu sundere udgave kan pastaen evt. byttes med fuldkorn eller en bønneversion)

Pasta med hampefrøpesto 1

Så vidt jeg kan læse mig til, så går hampefrø under superfood kategorien med sit indhold af protein, essentielle aminosyrer og omega 3,6 og 9 fedtsyrer. Så bare spis løs! 

Pasta med hampefrøpesto 2
Pasta med hampefrøpesto 3

Udover denne lækre pesto, kan man også bruge hampefrø i salater, smoothies, til at bage, vegetardeller, müsli…. Og hvad mere? 🙂 Det må I endelig tippe om i kommentarfeltet.

Opskrifter med grønkål

Pasta med hampefrøpesto

Pasta med hampefrøpesto er en pastaret med en super sund hampepesto lavet på grønkål og med asparges og spinat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse10 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 250 g pasta (rigatoni durumpasta)
  • 125 g frisk spinat
  • 250 g asparges

Pestoen

  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron, saften
  • 1 ½ dl hampefrø
  • 1 dl olivenolie
  • 75 g grønkål (hakket fint)
  • Salt og peber

Tilberedelse

  • Kog pastaen efter brugsanvisninger på pakken
    250 g pasta
  • Steg den friske spinat på en pande i lidt olivenolie og hæld derefter den overskydende væske fra
    125 g frisk spinat
  • Skær asparges i mindre tern og steg også i lidt olivenolie til de tager en smule farve
    250 g asparges
  • Så skal pestoen laves:
  • Blend, hvidløg, citronsaft, hampefrø, olivenolie og grønkål. Smag til med salt og peber
    1 fed hvidløg, 1/2 citron, saften, 1 ½ dl hampefrø, 1 dl olivenolie, 75 g grønkål
  • Til sidst blandes det hele sammen og drysses med ekstra hampefrø
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments