Skip to content
No results
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
No results
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Alle Indlæg

Her har jeg samlet alle opskrifter på bloggen, så du kan gå på opdagelse i mit madunivers.

quinoaburger

quinoa burger

aubergine bøffer på en tallerken

Aubergine Bøffer

hjemmelavet rødløgschutney i glas

Rødløgschutney

stegt broccolini aspsarges på et fad

Broccolini stegt på panden

hånd der holder en quinoabøf

quinoabøffer

bøffer med kartofler

Kartoffelbøffer

burger med linser

Linseburger

stegt marineret halloumi

Marineret halloumi med honning, chili og hvidløg

« Forrige Side1 Side2 Side3 … Side39 Næste »
Følg mig på Instagram her
Open
Her har I opskriften på den lækreste kikærtesalat lidt ala tunsalat. Udover kikærter indeholder den blandt andet også rødløg, majs og kapers.

Brug den på rugbrød, i pitabrød eller i en salat eksempelvis. 

Husk at gemme opskriften🏷️

Det skal du bruge: 
1 dåse kikærter (400 g – drænet vægt 240 g)
1 rødløg
1 lille dåse majs (150 g – drænet vægt 140 g)
3 spsk mayo (evt en vegansk version)
1 spsk kapers
1 tsk hvidløgspulver
2 spsk citronsaft
salt og peber
frisk purløg

Sådan gør du: 
Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem under koldt vand. Nu skal de ‘moses’ og det kan du enten gøre med en gaffel, hakke dem groft med en kniv eller du kan smide dem i en foddprocesser og blende kortvarigt. Konsistensen skal være ‘trevlet’. Det er vigtigt at de ikke bliver til mos/hummus.

Hæld kikærterne i en skål. Hak rødløget fint og hak kapers groft.

Tilsæt nu de resterende ingredienser og rør rundt.

Smag til med salt og friskkværnet peber og drys med hakket purløg.

#kikærter #kilærtesalat #tunfrisalat #vegetar #vegetariskpåske #påskefrokost
Open
Hvis du skal have et break fra påskemaden, så kunne en burger måske friste? Jeg synes efterhånden, jeg er ved at få mig en solid samling af burgeropskrifter. Her er nogle af mine favoritter, men hvis du kigger ned i mit feed eller på min blog, så har jeg endnu flere opskrifter😄

Når det kommer til grønne burgere, så kan der jo uendelig mange muligheder og smagskombinationer. Man kan lave ‘bøffer’ af både linser, bønner og grøntsager og fyldet kan også varieres🫘

Og så er der også efterhånden mange restauranter og cafeer, som har fået nogle rigtig gode sager på menukortet👏

Hermed en hyldest til de grønne burgere❤️

Her du en favorit? Enten en købe eller hjemmelavet🍔
 

#burger #vegetarburger #kikærteburger #selleriburger #aftensmad #vegetaraftebsmad
Open
Den lækreste cremede tomatsuppe med mascarpone❤️ Den er lavet på dåsetomater og bliver blendet med en stavblender til sidst, så der skal hverken langtidsbages eller hakkes og snittes fint. 

Den er populær herhjemme og en god hverdagsret, hvor man kan variere toppingen😄

Her har jeg serveret den med kikærtepasta (som jeg vidst har kogt lidt for længe), creme fraiche og et godt surdejsflute. 

Husk at gemme🏷️

Det skal du bruge (4 portioner) 
3 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
1 løg
2 porrer
3 dåser hakkede tomater
1 grønsagsbouillon
6 dl vand
1 tsk tørret timian
1 tsk sukker
1 spsk æblecidereddike eller balsamicoeddike
250 g mascarpone
salt og peber

Andet: 
Pasta (her kikærterpasta) 
Creme fraiche 
Noget godt brød 

Sådan gør du: 
Varm olien op i en stor gryde. Hak løg, hvidløg og porrer og hæld det ned i gryden. Suppen skal blendes, så det behøver ikke være finthakket. Krydr med salt og peber og steg i et par minutter.

Tilsæt de hakkede tomater, bouillion, vand, tørret timian, sukker og æblecidereddike.

Lad suppen simre i ca. 15 minutter og blend den. Jeg bruger bare en stavblender.

Tilsæt mascarpone efter suppen er blendet og smag til med salt og peber.

Server evt med suppehorn og hvad du ellers godt kan lide på/til en tomatsuppe.

#tomatsuppe #suppe #aftensmad #hverdagsmad #vegetariskaftensmad #dåsetomater #kikærtepasta
Open
Opskrift på pitabrød med BBQ-kikærter🧑‍🍳

Disse surdejspitabrød fra @jalmogb tager måske førstepladsen for de lækreste pitabrød jeg har fået hjemme. De gør en helt almindelig hverdagsaften med fyldte pitabrød på menuen til noget ekstra lækkert😍🙌 De er lavet med ølandshvede fra Samsø og smørkærnemælk fra Thise Mejeri og bagt i en stenovn. 

Her har jeg fyldt dem med nemme BBQ-kikærter. En rigtig god go-to opskrift, der kan bruges til fyld i alt muligt andet også. I en bagekartoffel, på rugbrød, i en sandwich og som tilbehør eksempelvis. Som I kan se på ingredienslisten, så er den ikke særlig lang og de kræver også minimalt af tilberedning.

Fyldet kan I bruge som inspiration, men denne sammensætning kan virkelig noget. Og lad være med at snyde dig selv for granatæblekernerne. De er små, crunchy og saftige og passer så godt til kikærterne. 

Pitabrødede findes i frostafdelingen og kan købes her: Hos Meny, på Nemlig.com og i Bilka 

🏷️ Husk at gemme opskriften 

Ingredienser til BBQ kikærter (4 portioner): 
2 spsk olivenolie 
1 rødløg 
2 fed hvidløg 
1 1/2  dl barbequesauce
2 spsk tomatpure 
1 dl vand 
2 dåser kikærter
salt og peber

Andet: 
surdejspitabrød fra @jalmogb (findes på frost)
edamamebønner 
rucola 
granatæblekerner 
hummus 
creme fraiche dressing (creme fraiche, salt, peber, citronsaft og lidt vand)

Sådan gør du: 
Hak løg og hvidløg fint. Varm olivenolie på en pande ved middel varme og tilsæt løg og hvidløg. 

Steg i et par minutter og tilsæt så barbequesauce, tomatpure og vand. Lad det varme igennem, så det begynder at simre. 

Si kikærterne for vand og tilsæt dem. Lad det stå og simre under omrøring, til det er tyknet i konsistensen og kikærterne er blevet varmet godt igennem. Smag til med salt og peber. 

Varm pitabrødene efter anvisninger på pakken og fyld dem. 

#jalm&b #surdejspitabrød #jalmogbpitabrød #bbqkikærter #fyldtepitabrød #vegetariskaftensmad #aftensmad #kikærter
Open
1 blomkål = ca. 20 sprøde og lækre nuggets😋 Et ganske godt eksempel på, at det hverken behøver være dyrt eller kedeligt at spise grønt, synes jeg selv😄

De er lavet med blendet blomkål og krydderier, så man får en ‘fars’, man kan panere og stege. Inden i er de helt bløde og uden på er de sprøde og fedtede🤌 

De er veganske og også ret børnevenlige. Man kan evt undlade persillen, hvis de skal være helt beige🤣

Her kommer opskriften. Husk du kan gemme den🏷️

Det skal du bruge: 
1 blomkål (eller ca 600 g uden blade)
3 ½ dl hvedemel
1 håndfuld bredbladet persille (kan undlades)
1 tsk salt
½ tsk peber
2 fed hvidløg
2 tsk løgpulver
1 ½ dl sesamfrø
1 ½ dl pankorasp
Olie til at stege i

Sådan gør du: 
Fjern de grønne blade fra blomkålen og skær det i kvarte. Kog dem til de er helt møre og falder af en gaffel, når du prøver at stikke i dem. Hæld så vandet fra og lad det køle af. Alt i alt tager det nok ca. 30 minutter. Det må gerne blive helt koldt, men det behøver ikke. Du kan også koge blomkålen om morgenen eller dagen inden for at spare tid.

Kom blomkål i en skål og blend med en food processor. Hak hvidløg og persille og hæld det i skålen. Tilføj også hvedemel, salt, peber og løgpulver. Rør godt rundt til du har fået en ensartet masse.

Bland pankorasp og sesamfrø i en anden skål.

Fugt dine hænder let og form små frikadeller. Du kan selv bestemme, hvor store eller små, du gerne vil have dem. Dyp dem så i raspblandingen og læg dem over på en stor tallerken. Dette kan du gøre løbende, men du steger.

Hæld godt med olie på en pande og varm den op ved middelvarme. Put dine nuggets på og steg dem i ca. 5-8 minutter på hver side eller til de er blevet gyldne og sprøde.

#blomkål #blomkålsnuggets #vegetar #aftensmad #børnevenligmad #vegetariskaftensmad
Open
Den lækreste burger med quinoabøffer der er sprøde og knasende uden på og saftige i midten. De kan virkelig anbefales🤎🍔

Jeg har krydret med blandt andet røget paprika, sennep og tomatpure og det giver dyb og skøn smag.

Husk at gemme opskriften🏷️ (du kan også finde opskriften på rødløgschutney på min blog🥲) 

Det skal du bruge (8 stk): 
175 g ukogt rød quinoa
1 løg
3 fed hvidløg
2 tsk stødt ingefær
2 tsk røget paprika
0,5 tsk havsalt
1 tsk kværnet peber
1 dl finvalsede havregryn
1 dl hvedemel
2 æg
2 tsk soya
1 spsk tomatpure
2 tsk dijonsennep
smagsneutral olie til at stege i

Sådan gør du:
Kog quinoa i letsaltet vand efter anvisninger på pakken. Si godt når det er færdigt, så du får mest muligt væske væk.

Hak løg og hvidløg fint, så dine quinoabøffer bliver ensartede. Bland løg og hvidløg i en stor skål, efterfulgt af ingefær, paprika, havsalt og peber. Tilsæt soya, tomatpure, sennep, quinoa, havregryn, mel og æg.

Rør rigtig godt rundt og lad blandingen hvile i køleskabet i minimum 10 minutter.

Form bøfferne i hænderne. De kan godt være en smule svære at arbejde med, men det hjælper at gøre hænderne let fugtige. De samler sig også, når de bliver stegt. Steg dem i middelvarme på en pande med rigeligt olie.

Steg dem til de er gyldne. Ca. 3-5 minutter på hver side.

#quinoabøffer #vegetarbøf #vegetarburger #quinoa #aftensmad #vegetariskaftensmad #rødquinoa
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace