Aftensmad/ Pastaretter/ Vegetar

Pasta med hampefrøpesto

Så skete det. Jeg fik brugt min halve pose hampefrø til noget. Den har ellers stået længe i skabet og kigget bebrejdende på mig. ‘Jeg bliver snart for gammel og du smider da ikke mad ud, vel? Og jeg er i øvrigt super sund!’.

Men jeg må indrømme, at jeg bare ikke har vidst, hvad jeg skulle bruge den til. Jeg mener, hampefrø. Det er da en lidt underligt ingrediens, er det ik’?

Men efter lidt research og en kodyl omgang pasta craving, så blev det til den her helt vildt lækre pesto med grønkål lavet på hampefrø, som jeg blandede med store lækre pasta lavet på durum og frisk spinat og stegt asparges.

Og det blev lige så lækkert, som det er sundt!

(for en endnu sundere udgave kan pastaen evt. byttes med fuldkorn eller en bønneversion)


Så vidt jeg kan læse mig til, så går hampefrø under superfood kategorien med sit indhold af protein, essentielle aminosyrer og omega 3,6 og 9 fedtsyrer. Så bare spis løs! 

Udover denne lækre pesto, kan man også bruge hampefrø i salater, smoothies, til at bage, vegetardeller, müsli…. Og hvad mere? 🙂 Det må I endelig tippe om i kommentarfeltet.

Pasta med hampefrøpesto

Print opskrift
Antal: Ca. 4 portioner

ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • Saften fra ½ citron
  • 1 ½ dl hampefrø
  • 1 dl olivenolie
  • 75 g. grønkål – hakket fint
  • Salt og peber
  • 250 g. pasta ( rigatoni durumpasta)
  • Steg 125 g. frisk spinat
  • 250 g. asparges

Sådan gør du:

1

Kog pastaen efter brugsanvisninger på pakken

2

Steg den friske spinat på en pande i lidt olivenolie og hæld derefter den overskydende væske fra

3

Skær asparges i mindre tern og steg også i lidt olivenolie til de tager en smule farve

4

Så skal pestoen laves:

5

Blend, hvidløg, citronsaft, hampefrø, olivenolie og grønkål. Smag til med salt og peber

6

Til sidst blandes det hele sammen og drysses med ekstra hampefrø

 


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.