Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Så skete det. Jeg fik brugt min halve pose hampefrø til noget. Den har ellers stået længe i skabet og kigget bebrejdende på mig. ‘Jeg bliver snart for gammel og du smider da ikke mad ud, vel? Og jeg er i øvrigt super sund!’.
Men jeg må indrømme, at jeg bare ikke har vidst, hvad jeg skulle bruge den til. Jeg mener, hampefrø. Det er da en lidt underligt ingrediens, er det ik’?
Pasta med hampefrøpesto
Men efter lidt research og en kodyl omgang pasta craving, så blev det til den her helt vildt lækre pesto med grønkål lavet på hampefrø, som jeg blandede med store lækre pasta lavet på durum og frisk spinat og stegt asparges.
Og det blev lige så lækkert, som det er sundt!
(for en endnu sundere udgave kan pastaen evt. byttes med fuldkorn eller en bønneversion)
Så vidt jeg kan læse mig til, så går hampefrø under superfood kategorien med sit indhold af protein, essentielle aminosyrer og omega 3,6 og 9 fedtsyrer. Så bare spis løs!
Udover denne lækre pesto, kan man også bruge hampefrø i salater, smoothies, til at bage, vegetardeller, müsli…. Og hvad mere? 🙂 Det må I endelig tippe om i kommentarfeltet.
Reklamelinks er markeret med*
5 fra 1 stemme
Pasta med hampefrøpesto
Pasta med hampefrøpesto er en pastaret med en super sund hampepesto lavet på grønkål og med asparges og spinat til.
Antal: 4personer
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
(Undgå sort skærm)
Ingredienser
250gpasta(rigatoni durumpasta)
125gfrisk spinat
250gasparges
Pestoen
1fedhvidløg
½citron, saften
1 ½dlhampefrø
1dlolivenolie
75ggrønkål (hakket fint)
Salt og peber
Tilberedelse
Kog pastaen efter brugsanvisninger på pakken
250 g pasta
Steg den friske spinat på en pande i lidt olivenolie og hæld derefter den overskydende væske fra
125 g frisk spinat
Skær asparges i mindre tern og steg også i lidt olivenolie til de tager en smule farve
250 g asparges
Så skal pestoen laves:
Blend, hvidløg, citronsaft, hampefrø, olivenolie og grønkål. Smag til med salt og peber
1 fed hvidløg,1/2 citron, saften,1 ½ dl hampefrø,1 dl olivenolie,75 g grønkål
Til sidst blandes det hele sammen og drysses med ekstra hampefrø
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
🍲🍽️
Sammensæt din egen vegetariske madplan
Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!
Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.
Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.
Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.
Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.