Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
Ingen resultater
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
    • Anledninger
      • Vegetarisk julemad
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
    • Anledninger
      • Vegetarisk julemad
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Lime

15-30 min
Vegansk
Dadelkugler med kikærter og lime
15-30 min
Vegetarisk
misosuppe med æg
Misosuppe med grøntsager og æg
30-45 min
Vegansk
efterårssupper
Hokkaidosuppe med gulerødder
0-15 min
Vegansk
Vandmelonjuice med jordbær
Vandmelon juice med jordbær og lime
60 min+
Vegetarisk
Alkoholfrie pina colada is
60 min+
Alkoholfri mojito is
Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 18146516419449372
Velkommen (og hej til jer der har været her noget tid)🤗 

Jeg tænkte, det var på tide med en lille introduktion til min profil og hvad du kan forvente at finde her. 

Jeg hedder Katharina og jeg er 37 år. Jeg ikke uddannet kok, men jeg elsker at lave mad, tage billeder og være kreativ i et køkken. Så jeg er glad for at have skabt mig et arbejdsliv, hvor jeg får lov til at lave det jeg brænder for. Nemlig at lave vegetarisk mad, samarbejde med seje virksomheder og dele det hele med jer.

Jeg elsker mit lille community her på IG🥰 I er altid gode med hep og forslag i indbakken, hvis jeg har nogle sprøgsmål til jer. Så tusind tak for for det og tak fordi du følger med🙏

Send endelig til en ven eller kollega, hvis du tænker min profil kunne være noget for dem💌

#vegetariskmad #vegetar #aftensmad #hverdagsmad #opskrifter
Open post by beetrootbakery with ID 17846128569619446
Glædelig 2. søndag i advent🎄 I dag får I opskriften på en virkelig lækker linsesteg med svampe, aubergine og valnødder. Den imponerer både i smag og udseende, men den er overraskende nem at lave. Det kan vi lide ik? 🤝

Den er perfekt både til julens middage og som gæsteret til alt muligt andet. Her ser den meget juleagtig ud, men opskriften kan bruges hele året. 

Tip: Fyldet kan laves en dag eller to i forvejen, hvis du vil servere til juleaften. Så sparer du noget tid der. 

Husk at gemme opskriften💌

Det skal du bruge (4-6 personer): 
100 g valnødder
1 spsk olivenolie
1 løg
3 fed hvidløg
200 g brune champignon
140 g aubergine (svarer til 1/2 )
2 spsk tomatpure
1 dåse grønne linser (svarer til 240 g kogte grønne linser )
2 tsk tørret timian
2 tsk tørret rosmarin
1 spsk soya
2 tsk dijonsennep
1 tsk kværnet peber
1 tsk salt
1 plade butterdej
1 æg

Sådan gør du: 
Start med at hakke valnødderne fint og steg dem på en pande ved middel varme. De skal blive let gyldne. Hæld dem over på en tallerken og lad dem stå og køle af.

Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en stor pande og tilsæt løget og steg til det er blødt.

Tilsæt hvidløg og gør nu de andre grøntsager klar. Skær aubergine i små tern og kom dem i løbende. Vask og hak svampe fint og tilsæt dem løbende, som de bliver klar. Når alt er i skal det stå og stege i ca. 10-15 minutter.

Tilsæt siet og skyllede linser, tomatpure, timian, rosmarin, soya og dijonsennep. Lad blandingen simre i yderligere 10–15 minutter.

Forvarm ovnen til 200°C. Tag fyldet af varmen kom valnødder i og bland det hele godt rundt. Lad derefter blandingen køle af i en skål i 15 minutter.

Nu skal linsestegen samles. Rul dejen ud på en bageplade og fordel linseblandingen på butterdejen i en aflang form på midten.

Skær dejen i mindre strimler og fold dem ind over fyldet. Det gør ikke noget, hvis det ikke er perfekt. Den skal nok blive flot alligevel. Luk den godt i toppen.

Pensl med et sammenpiskede æg og drys med tørret timian. Bag den i 25–30 minutter eller indtil butterdejen er gylden og sprød. Lad den køle af i 15 minutter før du servere. Så får den lov at sætte sig lidt.

#linsesteg #indbagtlinsesteg #julemad #jul
Open post by beetrootbakery with ID 18114061654512550
Yndlings comfort food. Ovnbagt gnocchi med porre og svampe. 

En god opskrift til gemmerne💌 

Man kan sagtens justere lidt på opskriften og undlade eller tilføje flere/andre grøntsager. Jeg har fået feedback på, at både blomkål og spinat spiller i retten🤝

Det skal du bruge (2-3 portioner): 
3 porrer
200 g brune champignon
2 fed hvidløg
2 tsk tørret timian
1 spsk hvedemel
2 spsk olivenolie
1 tsk dijonsennep
2 dl kogende vand
1 terning grøntsagsbouillon
2 tsk citronsaft
3 dl madlavningsfløde
500 g gnocchi 
1 kugle frisk mozzarella (125 g)

Sådan gør du: 
Vask porrer og svampe og snit dem i tynde strimler. Hak hvidløg fint og steg det hele i olivenolie i ca. 10 minutter. Tilsæt timian.

I mens opløses grøntsagsbouillonen i 2 dl kogende vand, så du har det klar.

Tilsæt så hvedemel til grøntsagerne, rør rundt og tilsæt så kogende vand med opløst bouillon, madlavningsfløde, sennep, citronsaft og peber og salt. Lad det simre i 10 min. Tænd for ovnen (200 grader varmluft), så den bliver varm.

Tilsæt gnocchi og rør rundt i ca. 2 minutter. De behøver ikke blive kogt før, da de koger i sovsen i ovnen.

Kom det hele en form (jeg har brugt en springform her) og put frisk mozzarella på toppen, som du river i mindre strykker.

Bag i 15 minutter eller til retten er gylden på toppen og osten er smeltet.

#gnocchi #aftensmad #vegetar #vegetariskaftensmad #vegetarisk
Open post by beetrootbakery with ID 18105736486644782
Her får I den lækreste og saftige grøntsagslasagne. Hvis du også kunne craver grøntsager her midt i alt julemaden🥕

Det er en smagsbombe og den er alt andet end kedelig. De friske grøntsager med den fede mornaysauce. Wow ren grøntsagsmagi🪄

Opskriften giver til ca. 6 portioner og du kan sagtens gemme den i køleskabet i flere dage eller fryse den ned. 

Selve opskriften er for lang (men den er ikke svær!) til IG, så hvis du kunne tænke dig den, så bare skriv en kommentar, hvor du laver et rødt hjerte ‘❤️’ og så sender jeg den direkte til dig i din indbakke. 

#aftensmad #lasagne #grøntsagslasagne #vegetarisklasagne #hverdagsmad
Open post by beetrootbakery with ID 18108977758555847
Tusind tak fordi I har taget så godt imod min serie med grønne linser. 

Jeg kan se, at der er kommet mange nye til fra mine videoer. Velkommen til jer💚 Hvis I kan lide grøntsager, bælgfrugter og nemme hverdagsretter, så er I kommet til det helt rette sted😄 

Det er på min evige to do liste med en form for introduktionsvideo her på profilen. Coming soon. 

Men tilbage til serien. Det blev til: 

• En spinatlasagne med grønne linser 
• En grøn dahl med spinat og kokosmælk 
• Ovnristede sprøde linser 
• En vintersalat med ovnbagte grøntsager og grønne linser 
• Nemt og budgetvenligt linsefyld 

Jeg linker til dem alle i min bio og du kan også finde dem her på IG. Jeg har blandt andet samlet dem i et highligt💌

Men inden vi går videre til næste bælgfrugt, skal vi så ikke dele noget mere kærlighed til grønne linser? Har I lavet noget lækkert med dem for nyligt? 

#grønnelinser #aftensmad #vegetariskaftensmad #linsefyld #linselasagne #grønedahl
Open post by beetrootbakery with ID 18108186109623579
Glædelig 1. søndag i advent🎄

Her får i opskriften på en postej med svampe, porre og valnødder, som jeg har krydret med blandt andet muskatnød, peber og tørret timian. Smagen er intens, rund og fuld af umami.

Jeg tænker den kunne være oplagt til diverse julearrangementer, men også bare som hverdagspålæg, når det ikke længere er jul. Den smager vidunderligt på et stykke rugbrød med noget syltet rødbede på eller nogle skiver agurk. 

Husk at gemme opskriften💌

Det skal du bruge (1 postej): 
100 g valnødder
2 spsk olivenolie
1 løg
4 fed hvidløg
400 g brune champignoner
1 porre
1 tsk kværnet peber
2 tsk tørret rosmarin
1 tsk muskatnød
1 tsk tørret timian
1 tsk salt
1 tsk dijon sennep

Sådan gør du: 
Hak valnødderne groft og kom dem på en tør pande. Rist dem et par minutter til de er let gyldne. Kom dem så over på en tallerken og lad dem køle af, mens du går videre med opskriften.

Kom olie på en pande og varm ved middel varm. Hak løg og hvidløg og kom det på panden.

Nu skal de resterende grøntsager i og dem kommer du bare i løbende, som de er klar. Alt skal blendes til sidst, så det behøver ikke gøres perfekt. Start med at skylle og rengøre de brune svampe. Hak dem og kom dem løbende på panden. Gør det samme med porren.

Tilsæt krydderierne og steg i ca. 20-30 minutter. Rør rundt undervejs.

Forvarm ovnen til 200 grader (almindelig ovn)

Nu skal de blendes, men tag først et par skefulde til siden, så du kan pynte med det til sidst.

Hæld grøntsagerne og valnødderne i en foodprocessor eller brug en stavblender.

Form den med let fugtige hænder på en bageplade med bagepapir. Bag den i ovnen i 20 minutter til den er lun og har fået lidt farve på toppen.

Svampepostejen kan serveres både lun og kold. Husk at pynte den med svampeblandingen eller evt nogle friske krydderurter.


#svmapepostej #nøddepostej #vegetariskjul #julemad
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required