Annonce

Pasta i poke sovs med ærter, broccoli og kikærter

Denne her pastaret med pasta i poke sovs opstod oprindeligt, da jeg havde gang i en ‘tøm køleskabet og skufferne ret’, men den blev simpelthen så lækker, at jeg har lavet den flere gange siden. Især fordi Tais er helt vild med den.

Pasta i poke sovs

Hvad er poke sovs, tænker du måske. Det er en sovs/dressing, som ofte hældes over bowls og bruges i det asiatiske køkken. Den består hovedsageligt af soyasovs, sesamolie, limesaft og et lille hint af chili, hvilke er smage, der fungerer helt fantastisk sammen. Her har jeg blandet den op med madlavningsfløde og det fungerer super godt. Jeg tror ikke lige, det er sådan den traditionelt bruges, but if it works! 😉

Pasta i poke sovs

Hvis du gerne vil lave retten med kylling, så tror jeg også, det vil være rigtig lækkert. Pastaen kan helt sikkert også skiftes ud med nudler, hvis den skal være endnu mere asiatisk. Det må jeg prøve på et tidspunkt 🙂

Pasta i poke sovs
Pasta i poke sovs
pasta i poke sovs

Pasta i poke sovs med ærter, broccoli og kikærter

En nem og lækker vegetarisk pastaret med et asiatisk twist.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 4 portioner
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min

Ingredienser

 • 300 g pasta penne fuldkorn
 • 1 hvidløg
 • Olie til at stege i
 • 1 broccoli
 • 230 g kikærter (uden vand)
 • 2 dl frosne ærter
 • 250 ml madlavningsfløde
 • 1 ½ dl poke sovs (jeg bruger en fra Kikkoman)

Tilberedelse

 • Start med at koge pastaen efter anvisninger på pakken. Imens den hygger kan du gå igang med resten af retten.
 • Hak hvidløget fint og steg det i en wok/stor pande i noget olie. Tilsæt broccoliet skæret i små buketter og kikærterne. Jeg brugte bare nogle fra karton.
 • Steg i 5 minutters tid. Hold de frosne ærter under varmt vand (de behøver ikke blive helt optøede) og hæld dem i retten.
 • Steg indtil pastaen er færdig (og kikærterne er blevet gyldne) og tilsæt evt mere olie, hvis det er nødvendigt.
 • Når pastaen er færdig, sies vandet fra og pastaen hældes ned til grønsagerne.
 • Tilsæt madlavningsfløde og poke sovs og lad retten hygge sig i ca 5 min, så sovsen er blevet godt gennemvarmet.
Del med nogen du holder af
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments