Skip to content
No results
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
No results
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • More
    • Alle opskrifter
    • Opskrifter
      • Morgenmad
        • Brunch idéer
        • Grød og smoothie bowls
        • Pandekager og vafler
        • Toppings
      • Frokost
        • Frokostsalater
        • Madmuffins
        • Madpakke idéer
        • Pålæg
      • Vegetarisk aftensmad
        • Gryderetter
        • Ovnretter
        • Pastaretter
        • Tærter
        • Supper
        • Vegetarbøffer
        • Veggie og vegetar burger
        • Vegetarfrikadeller
      • Tilbehør til aftensmaden
        • Dips og dressinger
        • Grøntsager som tilbehør
        • Madbrød
      • Salater
        • Efterårssalater
        • Forårssalater
        • Grønne salater
        • Måltidssalater
        • Pastasalater
        • Sommersalater
        • Vintersalater
      • Bagværk
        • Boller
        • Sødt bagværk
      • Sødt
        • Cookies
        • Is
        • Kager
        • Pandekager
        • Småkager
        • Sundere snacks
        • Sundere sødere sager
        • Vafler
      • Drikkelse
        • Kolde drikke
        • Varme drikke
    • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

vegetarisk brun sovs

Vegetarisk brun sovs

blomkålsnuggets

De bedste blomkålsnuggets

halloumi burger vegetarisk burger

Halloumi burger med paneret halloumi, stegt squash og karamelliserede rødløg

vegetarisk gnocchi med rosenkål

Vegetarisk gnocchi med rosenkål og brunet citronsmør

græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi

Græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi topping

vegetarisk shepherds pie

Vegetarisk shepherd’s pie med svampe og grønne linser

Prev
1 … 5 6 7 8 9 10 11 … 52
Next
Følg mig på Instagram her
Open
Her har I opskriften på stegt pak choi med et asiatisk twist, så de svømmer rundt i en sauce med oystersovs, soya, hvidløg og sesamolie. Det er SÅ lækkert!

Spis dem eksempelvis til kogte ris og tofu, til nudler, stegt halloumi eller hvad du ellers kan finde på👩‍🍳

Her kommer opskriften og husk du kan gemme den, så du altid nemt kan finde den frem🏷️

Det skal du bruge (tilbehør til 2-4 personer): 
2 fed hvidløg
1 spsk oystersovs
½ lime, saften
2 spsk soyasovs
1 spsk sesamolie
3 spsk smagsneutral olie (jeg brugte solsikkekerneolie )
2 pak choi
sesam til at drysse oven på

Sådan gør du
Start med at blande saucen, så den er klar. Det går nemlig hurtigt, når først kålene er kommet på panden. Pres hvidløg og i en skål og tilsæt, oystersovs, limesaft, soyasovs og sesamolie og rør rundt. Stil den til siden.

Varm den smagsneutrale olie i en stor pande. Du må gerne skrue godt op for varmen.

Vask de to kål grundigt og dup dem tørre. Skær dem over på langs. Du skal ikke skære enden af, da den holder bladene sammen.

Steg dem på panden i ca. 2 minutter på hver side. De skal være let gyldne. Obs: Pak choi kan variere i størrelsen, så du bliver muligvis nødt til at bruge to pander eller stege over to omgange. Hvis dette er tilfældet, så husk at dele saucen i to også. 

Tilsæt så saucen til panden og og fordel den godt ud over alle bladene. Du kan eksempelvis bruge en bagepensel. Steg yderligere kålene i ca. 3-5 minutter på hver side. Det kommer lidt an på, hvor meget bid på gerne vil have i dine kål.

Put dem over på et fad og sørg for at få alt den lækre marinade med fra panden, som ikke kom med. Drys med sesam og server dem varme.

#Pakchoi #grønttilbegør #aftensmad #pakchoy
Open
De bedste rabarbermuffins med hvid chokolade❤️

Jeg har fået så mange søde beskeder i min indbakke fra folk, der har brugt opskriften flere gange og som savnede den🙏🥰 Den var nemlig midlertidigt fjernet, da jeg gerne ville teste opskriften igen, men nu er den igen synlig på bloggen.

Og I får den selvfølgelig også her🏷️

Det skal du bruge (ca. 15 stk): 
500 g ren rabarber (svarer til 6-8 stængler, men det kommer meget an på størrelsen) 
3 spsk sukker
100 g sukker
125 g blødt smør
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
100 g hvid chokolade

Sådan gør du: 
Rabarberen skæres i stykker på ca 0,5 cm. Overhæld dem med 3 spsk sukker og stil dem til siden.

Bland smør og 100 g sukker og pisk det sammen med et piskeris. Pisk derefter æg i et af gangen.

Si hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og rør i.

Hak hvid chokolade og vend til sidst chokoladen og rabarberne i dejen. Du kan enten gøre det med en ske eller bare bruge hånden. Der er 
mange stykker rabarber, men dejen skal nok samle sig fint, når de bliver bagt.

Fordel dem i muffinforme. Ca 1 stor spsk pr muffin og bag den ved 200 grader (almindelig ovn) i ca 20 min eller til de bliver gyldne på toppen.


#rabarbermuffins #muffins #rabarber #rabarberkage
Open
Mit favorit morgenmad pt. Chiagrød med citron og birkes🍋 
Hvis du sætter den over i aften er der nem morgenmad / mellemmåltid til flere dage. Det er gjort på 10 minutter, så det tager virkelig ingen tid, men der er noget enormt luksuriøst over sådan en her skål morgenmad🤍

💌 Husk at du kan gemme opskriften 

Opskriften giver til fire portioner. Du kan nemt halvere, men af ren erfaring, så har den det med at forsvinde i køleskabet🤭 Jeg spiser den til morgenmad, eftermiddagssnack og også gerne som en lille treat om aftenen. 

Server med en god müsli/granola (denne er købt), friske bær og evt nogle kokosflager. 

Det skal du bruge(4 portioner): 

2 spsk revet øko citronskal (svarer til 1/2-1 citron)
1 dl chiafrø
4 dl havremælk
4 dl vaniljeskyr
2 spsk blå birkes

Sådan gør du: 
Vask og riv citronskal fint.

Bland nu alle ingredienser i en skål og rør godt rundt. Kom det i en lufttæt beholder og sæt på køl. Ryst den gerne ved lejlighed, hvis du alligevel åbner køleskabet. Især den første times tid.

Lad den stå i minimum et par timer og gerne natten over. Den kan stå på op til tre-fire dage på køl.


#chiagrød #morgenmad #chiagrødmedskyr #chiagrødmedcitronogbirkes #citron #nemmorgenmad #chia
Open
Det her er min nye yndlings rabarberkage❤️Rabarber crumble med et tykt lag karamelliseret crumble, der er sejt og ‘chewy’ I det og sprødt på toppen. Jeg lover det er godt😮‍💨 Og den er vildt nem at lave.

Tak til @juliekarladk for inspiration til denne lækre måde at lave rabarberkage på🫶

Husk at gemme opskriften🏷️ 

Det skal du bruge (6-8 personer): 
Rabarberlaget
500 g rabarber (ca. 7 stængler afhængigt af størrelsen)
50 g sukker
2 spsk revet citronskal

Karamelliseret crumble
150 g smør
½ dl lys sirup
½ dl piskefløde
150 g sukker
150 g finvalsede havregryn
100 g hvedemel

Tilbehør
creme fraiche
vaniljeis

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 175 g (almindelig).

Rens rabarberne og skær dem ud i stykker af ca. 1 cm tykkelse.

Kom dem i et en skål og vend med sukker og revet citronskal. Hæld det over i et tærtefad (25 cm diameter).

Varm smør, sirup og fløde op på en stor pande og lad det smelte sammen.

Vend imens de øvrige ingredienser sammen i en skål.

Kom de tørre ingredienser på panden og rør rundt indtil det hele er blandet godt sammen. Det tager ca. 3-5 minutter og det må godt boble lidt.

Hæld karamelblandingen over rabarberne og fordel det rundt med en ske. Det behøver ikke være så pænt, da det flyder ud. Sæt fadet i ovnen i ca. 30-35 minutter. Lad tærten køle af, så låget bliver sprødt. Server enten lun eller kold og gerne med creme fraiche eller vaniljeis til.


#rabarber #rabarbercrumble #rabarberkage #kage
Open
Pizzainspiration og en rabatkode🍕 Jeg har endnu en gang teamet op med @aarstiderne, og denne gang vil jeg fortælle om deres smarte nye og fleksible aftensmadskoncept👏 

Man kan nu få flere af deres mest populære retter fra måltidskasserne, men som måltidsposer, som du kan købe på deres webshop. Er de ikke bare smart? Det synes jeg virkelig. 

Alle poserne indeholder alt hvad man skal bruge til ét komplet måltid og der medfølger selvfølgelig en opskrift. 

Så blev det lige nemmere at imponere gæsterne eller bare familien derhjemme😆

Her har jeg lavet kartoffelpizza med en grøn salat, men du kan også vælge rice bowl med miso mayo eller ravioli med spinat og ricotta eksempelvis. 

RABATKODE: Med koden BEETROOTDV får du 20% på alt fra webshoppen (gælder kun for nye kunder). 

Så kan du selv prøve en af måltidsposerne eller shoppe lækre økologiske råvarer fra deres dagligvaresortiment😍

🏷️ Hvis du selv vil gøre kunsten efter og lave en kartoffelpizza, så er dette toppingen, som jeg viser i videoen:

creme fraiche 
tynde skiver kartoffel 
frisk mozzarella 
rosmarin 
olivenolie 
flagesalt 

Det smager SÅ godt. 

Har du nogle bud på toppings til andre variationer af en god kartoffelpizza?

#aarstiderne #måltidspose #økologisk #kartoffelpizza #vegetariskaftensmad #nemaftensmad
Open
En af mine go to’s, når jeg skal finde på noget nemt og lækkert tilbehør🥦 Lynstegt broccolini (også kendt som asprgesbroccoli og bimi) med citron og sesam. 

Spis det til….. Sådan ca. alt👍😆

Husk at gemme opskriften🏷️

Det skal du bruge: 
200 g broccolini
2 spsk olivenolie
1 spsk sesam (svarer til 7 g)
1 spsk citronsaft
½ tsk flagesalt

Sådan gør du: 
Varm en pande op med olivenolie ved høj varme.

Svits broccolini i et minuts tid. Kom sesam over og steg i et minuts tid til.

Drys så med citronsaft og flagesalt og steg kort.

Kom dem over på en tallerken, når de har taget let farve.


#aftensmad #tilbehør #tilbehørtilaftensmaden #broccolini #aspargesbroccoli #bimi
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

Bedøm opskriften

Your vote:




Har du prøvet opskriften? Jeg vil elske at høre, hvordan det gik? Hvis du har et tip eller to, du gerne vil dele, så er du også meget velkommen til det. Det kan være en god hjælp for andre, der overvejer at prøve opskriften. 

A rating is required
A name is required
An email is required