Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
Ingen resultater
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Alle Indlæg

Her har jeg samlet alle opskrifter på bloggen, så du kan gå på opdagelse i mit madunivers.

vegetarisk pastaret med aubergine opskrift

Vegetarisk pastaret med aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter

misosuppe med æg

Misosuppe med grøntsager og æg

vegetarisk ret med limabønner

Vegetarisk ret med palmekål og limabønner

vegetarisk brun sovs

Vegetarisk brun sovs

blomkålsnuggets

De bedste blomkålsnuggets

halloumi burger vegetarisk burger

Halloumi burger med paneret halloumi, stegt squash og karamelliserede rødløg

vegetarisk gnocchi med rosenkål

Vegetarisk gnocchi med rosenkål og brunet citronsmør

græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi

Græskarsuppe med karamelliseret hokkaido og halloumi topping

« Forrige Side1 … Side5 Side6 Side7 Side8 Side9 … Side41 Næste »
Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 18015672188780967
Luksus tomatsuppe med ovnbagte tomater, peberfrugt, løg og hvidløg🍅❤️ Jeg smager altid min tomatsuppe til med sukker og noget eddike eller citronsaft. Det giver den endnu mere dybde. 

Spis den med creme fraiche, frisk basilikum og sprøde, krydrede kikærter, der giver både knas og ekstra bid.

Husk du kan gemme opskriften💌 

Antal: 4 portioner 

Ingredienser: 
1000 g tomater 
2 røde peberfrugter
2 løg
1 hel hvidløg
4 tsk tørret timian 
2 tsk rosmarin 
2 spsk olivenolie
½ tsk tørrede chiliflager
5 dl grøntsagsbouillon (vand + terning) 
1 tsk sukker
2 tsk balsamicoeddike 
2 spsk citronsaft 
1 dl piskefløde eller madlavningsfløde 
salt og peber

Sprøde kikærter: 
2 dåser kikærter 
2 spsk olivenolie 
1 ½ tsk flalgesalt 
4 tsk hvidløgspulver 

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader og gør en bageplade med bagepapir klar. Skyld imens tomater og skær dem i både. Kom dem på bagepladen og forsæt med peberfrugter og løg. Skær toppen af hele hvidløget og kom det på bagepladen. 

Drys så timian, rosmarin og chiliflager over og kom lidt kværnet peber og salt på. Dryp med olie og bag grøntsagerne i ovnen i omkring 35 minutter eller til de begynder at tage farve, men uden at blive brændte.

Imens kan du lave de sprøde kikærter. 
Si de to dåser kikærter og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dup dem tørre med noget køkkenrulle. Drys med olivenolie, flagesalt og hvidløgspulver og bland det hele godt rundt.

Bag i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader. Hold øje løbende, da alle ovne er forskellige. De skal blive gyldne og sprøde. 

Tag grøntsagerne ud af ovnen og kom dem i blenderen. Få gerne alt væsken med. 

Tilsæt grøntsagsbouillon, balsamicoeddike, citronsaft, fløde, sukker og blend til konsistensen bliver cremet. 

Varm eventuelt suppen igennem i en gryde. Smag til med salt og peber.

Anret suppen i skåle, og top med cremefraiche, frisk basilikum og sprøde kikærter. 

#suppe #tomatsuppe #ovnbagttomatsuppe #hverdagsmad #ristedekikærter #wilfa #wilfablender #blender #blenderopskrift
Open post by beetrootbakery with ID 17867954976375976
4 af 5 opskrifter med kikærter: Græskarsalat med sprøde kikærter og salatost🎃

Så er vi nået til opskrift fire og i dag deler jeg en salat, der både er frisk, blød, salt og sød. Spis den lun eller kold. Til et måltid i sig selv eller som tilbehør (jeg har en masse gode opskrifter på vegetardeller). Ja, den kan lidt det hele🙌

Jeg deler opskriften her og husk at du kan gemme den💌

Det skal du bruge: 

Til salaten
500 g butternut squash (ca 1/2 græskar)
1 spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
1 tsk kværnet peber
1 dåse kikærter (240 g )
1 spsk olivenolie
½ tsk flagesalt
100 g baby spinat
1 avocado
100 g salatost

Til dressingen
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
1 spsk honning
1 spsk citronsaft
salt og peber

Sådan gør du: 
Start med at tænde ovnen på 175° (varmluft).

Vask dit græskar grundigt og skær det i mundrette tern på ca. 1,5×1,5 cm og fjern kernerne. Skallen kan du lade sidde på, da den bliver helt blød i ovnen. Kom dem i en skål og vend dem med olivenolie, salt og peber. Fordel dem derefter på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 30 minutter.

Skyl kikærterne i en sigte og dup dem tørre med noget køkkenrulle.Kom dem i en skål (du kan genbruge den du havde græskar i) og bland dem med olie og salt. Bland det hele godt og kom dem på en en bageplade med bagepapir.

Kom også dem i ovnen og bag dem til de er sprøde og gyldne. Det tager nok omkring 25-30 minutter. Lad dem derefter køle af.

Imens græksar og kikærter hygger i ovnen kan du gøre de resterende elementer til klar. Bland alt alt dressingen og smag til med salt og peber.

Skyld din babysalat og læg det som bund på et fad. Kom derefter avocado, græskar og kikærter på og slut af med salatost og til sidst dressingen.

#græskarsalat #kikærter #græskar #efterårssalat #vegetar #kikærteopskrift
Open post by beetrootbakery with ID 18484221514077918
Vind en Wilfa Powerfuel 1800 blender, som er en kraftfuld high speed blender med en 1.8 liter kande😍 Jeg er virkelig glad for min og jeg har eksperimenteret en masse, siden den flyttede ind.

Hvis du går tilbage i mit feed, så kan du se den i action og få opskriften på citronpandekager med hytteost og den lækreste cremede pastaret med cashewnødder.

Alt du skal gøre for at vinde den er: 

1. Følge @wilfadanmark og @beetrootbakery og like dette opslag❤️
2. Fortælle hvad du kunne tænke dig at lave i den?

Konkurrencen slutter d. 22 september kl. 12. Vinderen bliver fundet via lodtrækning og annonceres i min story. 

#wilfa #wilfablender #konkurrence #giveaway #madinspiration
Open post by beetrootbakery with ID 17887726674220547
Her har I opskriften på tikka masala🧡 En varmende gryderet med knald på krydderier og hele tre slags bælgfrugter (god ret hvis du har rester liggende). Røde linser, grønne linser og kikærter. Alle er nogle du kan købe i de fleste supermarkeder. Hvis man vil snige nogle grøntsager i, så kan man også sagtens gøre det. 

Husk at gemme💌

Det skal du bruge (4 portioner) 
1 tsk tørret ingefær
4 tsk gaham massala
1 tsk røget paprika
1 tsk chiliflager
2 tsk gurkemeje
1 spsk sukker
2 mellemstore løg
3 fed hvidløg
25 g smør
1,5 spsk tomatpure
5-7 dl vand
1 dåse hakkede tomater
1 terning grøntsagsbouillon
1 dl tørrede røde linser
1 dl tørrede grønne linser
1 dåse kikærter
2,5 dl madlavningsfløde (evt havrefløde)
2 tsk limesaft
salt
peber

Ideer ilbehør: 
naan 
ris 
frisk persille 

Sådan gør du: 
Mål alle krydderiene af og hæld dem i en lille skål, så du har dem klar.

Hak løg og hvidløg fint. Smelt smør i en stor gryde. Tilsæt så krydderierne, løg og hvidløg og rør rundt i et par minutter. Tilsæt tomatpure og rør rundt i et minuts tid.

Tilsæt så vand (start med 5 og tilsæt evt mere), hakkede tomater og grøntsagsbouillon. Rør rundt og lad det stå i ca. 10 minutter eller til det begynder at simre.

Skyld linserne og tilsæt dem. Lad retten simre i ca. 20-30 minutter eller til linserne er færdige.

Si kikærterne og tilsæt dem. Tilsæt fløde, limesaft og smag til med salt og peber og lad rettem simre i 5 minutter.

Server eksempelvis med bredbladet persille, ris, naanbrød og creme fraiche

#aftensmad #linseret #linsegryde #vegetar #vegetarisk #vegetariskaftensmad #kikærter #grønnelinser #rødelinser #vegetarisktikkamasala
Open post by beetrootbakery with ID 18116654872505256
Cremet pasta med cashewnødder. Her har I opskriften på en nem pastaret med cashewnødder, stegt snackpeber, chiliflager og citronsaft🤌

De blendede cashewnødder giver den lækreste, silkebløde konsistens og en rund, mild smag, mens chiliflager, hvidløg og citronsaft sørger for, at der alligevel er smæk på. 

Jeg har brugt min Powerfuel 1800 blender fra @wilfadanmark, som jeg er blevet virkelig glad for. Den er rummelig, nem at bruge og nem at rengøre🙌

Husk at du kan gemme opskriften💌 

Ingredienser (4 portioner) : 
1 løg 
2 røde snack peberfrugter 
5 fed hvidløg 
1 tsk chiliflager 
1 tsk flagesalt 
1 tsk kværnet peber 
2 ½ dl usaltede cashewnødder
2 dl havremælk
½ citron (saften) 
½ dl soltørrede tomater 
1 spsk olivenolie 
400 g pasta (ukogt)

Sådan gør du: 
Overhæld cashewnødder med kogende vand og lad dem stå i minimum 1 time.

Skær løg og snack peber i mindre stykker og kom dem på en pande med olivenolie ved middelvarme. Det hele skal blendes senere, så stykkerne behøver ikke være pæne. Hak så hvidløg og kom på panden. Krydr med salt, peber og chiliflager og steg det hele i ca. 10 minutter. 

Kog pasta i mens. 

Kom så alt fra panden i blenderen og tilføj desuden cashewnødder (uden vand), havremælk, soltørrede tomater og citronsaft. 

Blend til du får en fløjsblød sauce. Kom mere mælk i, hvis du gerne vil have konsistensen tyndere og smag til med salt og peber. 

Bland sovsen med pasta. Hvis du gerne vil varme det op sammen i en gryde, så kan du sagtens gøre det. 

#wilfa #wilfadanmark #blender #pasta #cashewpasta #vegetar #vegetarisk #powerfuel1800
Open post by beetrootbakery with ID 18022818869535025
3 af 5 opskrifter med kikærter: Asiatisk bowl med kikærter (opskrift i teksten)

Her får I en  en hverdagsret, der kaan tilpasses efter hvad ud har i køleskabet og hvad du godt kan lide. Koriander, syltede rødløg eller hakkede peanuts kunne også være lækkert at server til. På den måde er bowls geniale🙌

Kikærterne bliver først bagt i ovnen, så de bliver sprøde, og derefter vendt i en sovs, så de får en mere karamelliseret og ‘sticky’ konsistens.

Husk at du kan gemme opskriften💌

Det skal du bruge (til 4 portioner): 
2 dåser kikærter
2 spsk smagsneutral olie
4 fed hvidløg
2 tsk frisk ingefær (finthakket)
1 løg
1 spsk majsstivelse + 2 spsk koldt vand
¾ dl soya
1 spsk riseddike
2 spsk flydende honning
½ dl sesam

Tilbehør
2 spsk sesam
2 avocadoer
400 g edamamebønner
200 g broccolini
lidt citronsaft 
300 g ris
ekstra soya

Sådan gør du: 
Først skal ovnen tændes, da kikærterne skal bages og blive sprøde. Tænd ved 200 grader, varmluft.

Si og skyld kikærterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem med 1 spsk smagsneutral olie og bag dem i ca. 25 minutter. Eller til de begynder at blive sprøde. Rør rundt undervejs.

Så til marinaden, hvor du kan starte med at gøre ingredienserne klar. Hak hvidløg og ingefær fint. Skær løg i tynde både. 

Bland majsstivelse og vand i en lille skål og rør det godt sammen. 

Varm nu olie i en stor pande/wok ved lav til medium varme. Kom hvidløg og løg i og steg i 2–3 minutter. Tilsæt derefter ingefær, soya, riseddike, majsstivelse og honning til wokken.

Rør konstant i 2-5 minutter ved svag/middel varme, indtil saucen begynder at tykne.

Tilsæt kikærterne og sesam og rør det hele godt sammen. Lad det simre i ca. 3–4 minutter, til saucen er tyknet og kikærterne har fået en ‘klæbrig/sticky’ konsistens. Tilsæt evt mere vand løbende.


Tilbehør
Kog ris efter anvisninger på pakken.

Steg broccolini på en pande i olivenolie og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

Gør de andre grøntsager klar og anret din bowl. Server gerne med ekstra soya.

#aftensmad #vegetariskaftensmad #kikærter #asiatiskbowl #kikærtebowl #bælgfrugter
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace