Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad
Ingen resultater
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
    • Anledninger
      • Vegetarisk julemad
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brunch idéer
      • Grød og smoothie bowls
      • Pandekager og vafler
      • Toppings
    • Frokost
      • Frokostsalater
      • Madmuffins
      • Madpakke idéer
      • Pålæg
    • Vegetarisk aftensmad
      • Gryderetter
      • Ovnretter
      • Pastaretter
      • Tærter
      • Supper
      • Vegetarbøffer
      • Veggie og vegetar burger
      • Vegetarfrikadeller
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Dips og dressinger
      • Grøntsager som tilbehør
      • Madbrød
    • Salater
      • Efterårssalater
      • Forårssalater
      • Grønne salater
      • Måltidssalater
      • Pastasalater
      • Sommersalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Sødt bagværk
    • Sødt
      • Cookies
      • Is
      • Kager
      • Pandekager
      • Småkager
      • Sundere snacks
      • Sundere sødere sager
      • Vafler
    • Drikkelse
      • Kolde drikke
      • Varme drikke
    • Anledninger
      • Vegetarisk julemad
  • Om mig
Beetroot Bakery - Vegetariske opskrifter og hverdagsmad

Vegetariske opskrifter

Alle Indlæg

Her har jeg samlet alle opskrifter på bloggen, så du kan gå på opdagelse i mit madunivers.

vegetarisk burger med sorte bønner

vegetarisk burger med sorte bønner – bedste vegetarbøf

cacio e pepe med svampe

Cacio e pepe med shiitake

gnocchi med tomatsauce og burrata

Gnocchi med tomatsauce og burrata

vegetarisk millionbøf

vegetarisk millionbøf med grønne linser – millionlinser

tofu stir fry med cashewnødder

Sticky tofu stir fry med cashewnødder

opskrift på vegetarisk grøntsagssauce med

grøntsagssovs med falafler og ris

vegetarisk pastaret med aubergine opskrift

Vegetarisk pastaret med aubergine, soltørrede tomater og sprøde kikærter

misosuppe med æg

Misosuppe med grøntsager og æg

« Forrige Side1 … Side5 Side6 Side7 Side8 Side9 … Side39 Næste »
Følg mig på Instagram her
Open post by beetrootbakery with ID 18134443597466537
I dag får I den tredje opskrift i min serie med grønne linser. Ristede grønne linser💚

Har du prøvet at spise dem på den måde? 

De bliver sprøde og knasende og er så lækre som toppings til supper, pastaretter, salater og i bowls. Jeg har krydret mine med hvidløgspulver og løgpulver, men de er også gode bare med olivenolie og flagesalt. 

Min opskrift giver til en ok stor portion, så du kan evt. halvere den. 

Husk at gemme💌

Det skal du bruge: 
200 g tørrede linser (svarer til ca. 2 dåser)
2 spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
½ tsk kværnet peber

Sådan gør du: 
Skyld linserne og kog dem i 20 minutter. Si vandet fra og dup dem let tørre.

Tænd ovnen på 200 grader (varmluft)

Kom dem i en skål og bland dem med krydderierne. Hæld dem på en bageplade og spred dem godt ud.

Bag dem i ca. 25 minutter eller til de begynder at blive sprøde. Rør rundt undervejs.

Spis dem direkte eller lad dem køle af og gem dem i en lufttæt beholder.


#grønnelinser #ovnbagtelinser #bælgfrugter #vegetar #sprødelinser
Open post by beetrootbakery with ID 17853247248534041
Food lately💘 Her har jeg samlet en række billeder med forskellige ting jeg har lavet i køkkenet på det seneste. 

Jeg har lavet denne emoji 💌 ved de retter, som jeg har delt en opskrift på. Du kan både finde dem her på IG eller på min hjemmeside. Skriv hvis jeg skal hjælpe.

Håber det kan inspirere☺️ Har du prøvet nogle af opskrifterne? Eller spist noget andet lækkert for nyligt?😄

#vegetariskmad #vegetarmad #aftensmad #vegetariskaftensmad #bælgfrugter
Open post by beetrootbakery with ID 17987469041858936
Dadelkugler ala romkugler med sorte bønner. Måske en god snack til weekenden?🍂 De er super til at tage med på tur i en lille beholder. Både til hvis man er lækkersulten eller bare har brug for en lille snack. 

Jeg har delt opskriften her, hvis du vil give dem et skud. Jeg lover du ikke kan smage bønnerne. De er bare med til at give en svampet konsistens. En god måde at få spist nogle flere bælgfrugter🤝

Husk at gemme opskriften💌

Det skal du bruge (ca. 20 stk): 
1 dl havregryn
230 g dadler (med sten)
230 g sorte bønner (svarer til en lille karton uden vand)
5 spsk kakao
4 tsk rom essens
1 nip salt
kokosmel til at trille dem i

Sådan gør du: 
Put havregryn i en foodprocesser og blend dem til de får en mel-agtig konsistens.

Fjern stenene fra dadlerne og hæld nu alle ingredienserne i foodprocessoreren.

Blend til dejen får en ensartet konsistens.

Form kuglerne og tril dem i enten kokos. Hvis det skal være ekstra lækkert kan du riste kokosmelet på en pande først. Sæt på køl i minimum 1/2 times tid.

#dadelkugler #romkugler #sortebønner
Open post by beetrootbakery with ID 18123526315511967
Så er det blevet tid til den anden opskrift i min serie med grønne linser. I dag får I opskriften på en grøn dahl, som er dahl lavet med grønne linser, kokosmælk og spinat. Den har mere ‘bid’ i sig end en dahl med røde linser, men samme comfort food følelse🍂

Jeg er mildest talt vild dem den! Og I var også mange, der nævnte lige præcis denne ret, da jeg spurgte ind til gode retter med grønne linser.

Spis den med brød, ris eller ingenting til. Opskriften giver til 3-4 portioner. Hvis det skal være fire, så ville jeg anbefale at spise den med noget tilbehør til.

Husk at gemme💌

Det skal du bruge (ca. 3-4 portioner):
2 spsk raps- eller solsikkeolie
1 løg
4 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 spsk karry
1 spsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
½ tsk tørrede chiliflager
1 tsk sukker
400 ml kokosmælk (1 dåse)
½ liter vand
1 terning grøntsagsboullion
200 g tørrede grønne linser
150 g frisk spinat
1 citron (skal og saft)
salt og peber

Sådan gør du: 
Varm olien op i en dyb pande med låg eller en stor gryde.

Hak løg og hvidløg fint, og steg det i 3-4 minutter. De må ikke tage farve, men skal blot blive blødere. Imens kan du finde ingefær og krydderier frem og gøre dem klar.

Hak ingefær fint og kom det op i gryden sammen med krydderierne og sukker. Svits kort.

Tilsæt kokosmælk, vand og boullion.

Skyl de grønne linser godt og kom dem derefter i gryden.

Bring det hele i kog, og skru derefter ned. Lad det simre i ca. 40 minutter og rør rundt løbende så det ikke brænder på.

Vask og hak spinaten groft, og rør den i dahl’en i de sidste minutter af tilberedningen.

Tilsæt også her saften og skal fra citronen og smag retten til med salt og peber.

#grøndahl #dahlmedgrønnelinser #grønnelinser #grøndaal #aftensmad #vegetarisk
Open post by beetrootbakery with ID 17898375075311665
Her har I opskriften på en nem hverdagsret + et tip til hvordan du nemt kan snige flere bælgfrugter i kosten💚

Ris blandet med grønne linser🫶 Enten kan du koge dem til formålet (i en seperat gryde) eller du kan bruge en rest fra dagen før. 

Det er en god måde at få flere fibre og proteiner i tilbehøret, og så giver de også lidt mere bid til retten. De har en let nøddeagtig smag, som jeg synes går godt til ris. 
Du kan selv justere blandingsforholdet, men ellers gå efter ca. dobbelt så mange ris i forhold til linser. 

Husk at du kan gemme opskriften💌

Det skal du bruge (4 personer): :
400 g tofu
1 løg
4 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
½ broccoli (250 g)
3 cm frisk ingefær (eller 2 tsk tørret ingefær)
4 tsk rød karry pasta
1 dåse kokosmælk
2 spsk soya
2 spsk limesaft

Tilbehør
400 g ris (og evt. nogle kogte grønne linser) 
forårsløg
frisk lime
evt ristede sesamfrø eller cachewnødder

Sådan gør du: 
Dup tofuen tør med noget køkkenrulle eller et rent viskestykke. Skær det i tern og steg på en pande/i en wok i smagsneutral olie. Du kan evt også ligge tofuen i et pres mellem noget tungt først i 20 minutter. Dette gør tofuen mere sprød, da mere væske kommer ud, men jeg springer ofte denne del over. 

Tag ternene af panden og kom dem på en tallerken, når de begynder at blive gyldne/sprøde. Det tager ca. 10-15 min.

Nu til grøntsagerne, som du klargører og kommer i løbende. Hak løg og hvidløg fint. Kom dem i en wok med 1 spsk olie i. Skær peberfrugten i tynde strimler og kom i. Tilsæt til slut broccoli i små buketter og finthakket ingefær.

Efter nogle minutter tilsættes rød karry paste og så skal det lige svitses af, så smagene rigtig kommer frem. Obs: Der kan være stor variation på styrke. Her har jeg brugt en version, som er købt i en supermarked. Hellere kom for lidt i og så tilsæt mere senere.

Tilsæt kokosmælk, soya og limesalt og lad retten simre i 20 minutters tid. Kom tofu i efter de 20 minutter og varm retten godt igennem. Smag til om der evt. mangler noget.

Mens retten simrer kan dit tilbehør og øvrige toppings.

#rødkarrymedtofu #tofu #vegetariskaftensmad #grønnelinser #rismedgrønnelinser #bælgfrugter #tofuwok #aftensmad #hverdagsmad #vegetariskhverdagsmad
Open post by beetrootbakery with ID 17888626896238810
Her kommer den første opskrift i min nye serie med grønne linser. Jeg har lavet en klassisk spinatlasagne, men med et linse-twist. 

Foruden smag og struktur tilfører linserne blandt andet også fibre og protein. De er et match made in heaven til spinatlasagne, hvis du spørger mig🫶

OBS! I videoen siger jeg, at jeg kommer bechamelsovs i, men det er altså ikke rigtigt. Det er mornaysauce. Forskellen er, at der er ost i mornaysauce og det synes jeg er en ret vigtig detalje😆

Hvis du har lyst til at prøve den, så kan du finde link til opskriften i min bio og ellers kan du kigge på min hjemmeside. Du er også meget velkommen til at skrive til mig og så sender jeg dig gerne linket. 

#grønnelinser #spinatlasagne #linselasagne #aftensmad #vegetariskaftensmad
Facebook Instagram Pinterest TikTok

Kategorier

Vegetarisk aftensmad
Vegetarisk frokost
Vegetarisk hverdagsmad
Vegetariske salater

Kategorier

Vegetarisk morgenmad
Sunde søge sager
Kager
Ikke vegetarisk

Kategorier

Vegetariske gryderetter
Vegetariske ovnretter
Vegetariske pastaretter
Vegetarfrikadeller

Om Beetroot Bakery

Om mig
Samarbejde
Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace