Annonce

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Spis flere vegetariske og veganske retter til hverdag – mærk ny inspirationen i køkkenet

Læs mere om annoncørbetalt indhold nederst i artiklen.

Det kan være svært at finde inspiration til nye retter. For mennesker som Frederikke Jensen fra Koekkenunivers.dk, som har en travl hverdag, er det ikke altid en mulighed at stå i køkkenet i flere timer. Men hvis man vil have ny inspiration, kan det være en god idé at udvide sin repertoire af vegetariske og veganske retter. Det behøver ikke at være kompliceret eller tidskrævende, og det er en sundere måde at spise på. Vegetarisk mad er fyldt med vitaminer, mineraler og fibre, og så er det godt for miljøet. Især når man bruger lokale råvarer. Prøv derfor nogle af de vegetariske opskrifter herunder og lad dig inspirere af de lækre retter.

Ugeplan: 7 dage med vegetariske retter til aftensmad

Mandag:
– Risotto med svampe og grøntsager.

Tirsdag: 
– Wok med nudler, grøntsager, tofu og en salt/spicy peanutbutterdressing.

Onsdag: 
-Tomatsuppe med pasta eller brød til at dyppe i suppen

Torsdag:
-Grillede portobello svampe som bunless burger toppet med grillede løg, tomat og agurk samt en god dressing.

Fredag:
-Pizza night! Lav din egne vegetariske pizzaer med forskellige topping champignon, artiskokker & peberfrugt 

Lørdag:
– Brunch! For at det bliver rigitig lækkert, skal der være flere retter fx. æggemuffins med spinat og fransk ost, pandekager med frugt og hummus med fladbrød eller græsk yoghurt dressing 

Søndag:
– Mættende tabouleh salat med bulgur

Hvilke ingredienser bruger man i en vegansk ret?

Der er mange forskellige ingredienser, som man kan bruge i en vegansk ret. Nogle af de mest populære ingredienser til tilberede veganske måltider er: tofu, bønner, linser, quinoa, havregryn og alle grøntsager samt frugt.

Tips til, hvordan man kan gøre sin favoritret vegetarisk

Der er mange grunde til, hvorfor man skal prøve at gøre sin favoritret vegetarisk. Uanset grunden, så kan det være svært at finde ud af, hvordan man laver sin favoritret uden de typiske animalske ingredienser. Dog behøver det ikke at være svært, og her får du et par tips til hvordan:

– Brug grøntsager i stedet for kød. Eksempelvis kan du bruge champignon i stedet for hakket kød i din spaghetti bolognese. Den har en lidt nøddeagtig smag, som giver retten et lækkert twist.
– Brug plantefars i stedet for hakket kød. Sojafars egner sig fint til lasagne, og der findes også plantefars baseret på ærteprotein.

Der er en grund til, at mange mennesker vælger at spise flere vegetariske og veganske retter i hverdagen. Det er ikke kun sundere for dig, det kan også inspirere dig i køkkenet.

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, hvor en annoncør har betalt og udarbejdet artiklen selv. Beetroot Bakery er ikke involveret i det redaktionelle indhold, da det er annoncøren selv, der har skrevet den konkrete artikel. Annoncører har ligeledes ikke indflydelse på indhold, der ikke er markeret som ’annonce’.