Annonce

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Det skal du vide, når du kigger på senge

Læs mere om annoncørbetalt indhold nederst i artiklen.

Leveret og skrevet af sengeguruen.dk

Har du tænkt over, at vi tilbringer i omegnen af en tredjedel af vores liv med at sove? Søvnen fungerer som en slags opvaskemaskine for hjernen, hvor input sorteres, bearbejdes og lægges på plads. Også forskellige typer af små skader i kroppen repareres, når vi sover. Da søvnen er så vigtig, er det også vigtigt at have en god seng at sove i. Står du for at skulle købe ny seng så læs med her, hvor vi guider dig til vigtige forhold, du med fordel kan have i tankerne.

Der kan være store forskelle på senge. Og ikke mindst fordi en seng er noget, man har i mange år, er det vigtigt at få købt en model, man ligger godt i og bliver glad for. Det er ikke tilfældigt, at nogle mennesker refererer til deres seng som “opladeren”, for det er lige præcis det, der sker, når vi sover: Nemlig at vi lader op, og derfor er det vigtigt at have en god seng.

Hård eller blød madras?

Men hvad er den bedste seng? Vi er alle forskellige, og også når det gælder senge, har vi forskellige præferencer. En af de ting der er vigtigt, når man skal købe ny seng, er madrassen. Foretrækker du en blød eller hård madras? Dette er vigtigt at gøre sig klart, og da kan man med fordel læse nærmere om forskellige madras-hårdheder, inden man svinger dankortet.

Hvis du er meget høj, bør du vælge en ekstra lang seng. Mange mennesker kan nøjes med en sengelængde på 200 cm, men til meget høje mennesker kan det være en mulighed at vælge en seng med ekstra længde. Her er der typisk tale om en længde på 210 eller 220 cm.

Også bredden bør man have med sine overvejelser. Skal I ligge to i sengen, kan en dobbeltseng være en mulighed. Men hvis det kniber med pladsen, og man godt kan lide hinanden, kan det være tilstrækkeligt med en halvandenmandsseng på 140 cm. Denne bredde er særdeles populær også for enlige, da man her har plads til at brede sig og ikke behøver at frygte, at man falder ud.

Er der tale om en seng til et barn, kan en bredde på 90 cm være tilstrækkeligt. Som voksen kan det dog være rart med lidt ekstra bredde.

Tag på hotel derhjemme

Hvis du godt kan lide at stige ind i din seng i stedet for at sætte dig ned i den, kan du overveje en kontinentalseng. Her er der tale om en seng, der består af tre lag, og derfor er højere end de fleste andre sengetyper.

Kontinentalsengen udgøres af en boxmadras nederst, en springmadras i midten og en topmadras øverst. På mange hoteller har man valgt kontinentalsenge, da højden og den øgede komfort giver en følelse af luksus. Denne følelse kan du altså også opnå derhjemme ved at anskaffe dig en kontinentalseng.

Endelig skal du også tænke over, om du ønsker en sengeramme, eller du foretrækker en fritstående boxmadras. Boxmadrassen er let at have med at gøre og optager kun den plads, som madrassen fylder. Der kan dog også være en kvalitet i at sove i en seng med sengeramme og især rent æstetisk kan den stå lidt mere ud.

Udover hårdhed, længde, bredde og højde samt hvorvidt man ønsker en seng med ramme eller blot en fritstående madras, er der også en anden ting, der kan have betydning for sovekomforten. Det er sengetøjet. Også her kan der være stor forskel på, hvilken søvnkvalitet man får, afhængig af sengetøjets beskaffenhed. 

Ren bomuld går man ikke galt i byen med, for her kan kroppen ånde, og stoffet er rart at bevæge sig i. Man kan dog også vælge satin, silke eller bambus, og her er der langt hen ad vejen tale om smag og behag, hvad der er det rette valg.

Frottélagner har i mange år været populære, som mange således foretrækker. Andre synes derimod måske, de får et bedre underlag at ligge på med et helt almindeligt glat bomuldslagen eller en anden glat kvalitet. Lagenet bør dog måske ikke være alt for glat, så man ligger og skøjter rundt, for da vil man muligvis vågne og få afbrudt sin søvn.

Der er altså flere ting, man kan have i tankerne, når man er på udkig efter en ny seng. Med vores gode tips er du godt rustet til at påbegynde din søgning.

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, hvor en annoncør har betalt og udarbejdet artiklen selv. Beetroot Bakery er ikke involveret i det redaktionelle indhold, da det er annoncøren selv, der har skrevet den konkrete artikel. Annoncører har ligeledes ikke indflydelse på indhold, der ikke er markeret som ’annonce’.