🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Champagne: Hvilke retter passer bedst til vinen?

Læs mere om annoncørbetalt indhold nederst i artiklen.

Annonce fra Philipson Wine

Vil du gerne have champagne, men ved du ikke, hvilken slags mad, du vil servere til? Så bør du læse med videre. I denne artikel har vi – Philipson Wine – lavet en guide til, hvilken slags mad du med fordel kan servere champagne til.

Måske forbinder du champagne med velkomstdrinks og kransekage. Men faktisk passer den mousserende vin til et væld af retter og kan nydes hele året. Tricket er at vælge med omhu.

Denne mad passer godt til champagne

Champagne er kendt for sin boblende og elegante karakter, som gør den til en fremragende ledsager til mange forskellige typer mad.

Her er en nem guide til at vælge de retter, der komplementerer champagne rigtig godt:

  • Skaldyr og fisk: Intet siger “fest” som champagne og fisk. Prøv for eksempel at servere magre fisk og skaldyr med en Blanc de Blancs eller en fyldig champagne, såsom Blanc de Noirs, til hummer, kammuslinger eller laks.
  • Tapas: Små retter som tapas er ideelle til en halvtør eller tør champagne, da boblerne vil virke rensende og skabe modvægt til de lette og krydrede retter.
  • Kød og fjerkræ: Til kraftige retter med oksekød eller vildt bør du ledsage maden med en fyldig champagne.Fjerkræ er ofte godt med en perlende let og mild slags.
  • Oste: Bløde og cremede oste som Brie eller Camembert er vidunderlige med en sprød champagne. Alternativt vil en fyldig champagne gå godt til hårde oste.
  • Desserter: Desserter som frugtsalater, cheesecake, frugttærte og panna cotta passer godt sammen med en sødere champagne.

Generelt er kraftige champagner bedst til mad, mens fine og lette bobler egner sig som aperitif. Besøg det store udvalg af champagner hos Philipson Wine, hvor vi kan hjælpe dig med at forvandle dit måltid til en fest.

Hvilken slags champagne skal du vælge?

Nu har du måske en idé om, hvad du gerne vil servere til champagne. Men ved du også, hvilken champagne du skal vælge? Hvis svaret er nej, forstår vi hos Philipson Wine dig godt. Der er nemlig forskellige typer af champagne.

Når du skal vælge champagne, er det vigtigt at overveje, hvilke nuancer den har – det vil sige, hvor sød eller tør den er. Her vil du møde forskellige nuancer, såsom Brut (tør), Sec (halvtør) og Demi Sec (halvsød).

Selvom alt champagne kommer fra det samme område, fås vinen i mange forskellige stilarter og sødme. Så prøv dig frem, og find den champagne, du bedst kan lide.

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, hvor en annoncør har betalt og udarbejdet artiklen selv. Beetroot Bakery er ikke involveret i det redaktionelle indhold, da det er annoncøren selv, der har skrevet den konkrete artikel. Annoncører har ligeledes ikke indflydelse på indhold, der ikke er markeret som ’annonce’.