Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Det går hurtigere, hvis du skære det i store tern og ligger det på en tallerken.
Pisk brun farin, sukker, vaniljesukker og blødt smør i ca. 5 minutter med en elpisker til det er blandet godt sammen.
Tilsæt derefter ægget og pisk videre.
Tilsæt så hvedemel, bagepulver og salt og pisk igen.
Nu skal påskeæggene knuses i mindre stykker. Jeg synes der er nemmest at putte dem i en frysepose og banke løs med en bagerulle. Gør det af flere omgang, så er det nemmere at styre, så de ikke bliver lavet helt til pulver.
Vend dem i dejen med en dejskraber.
Put film på dejen og lad den hvile i køleskabet i minimum 1 time. Gerne flere, eller natten over.
Del dejen i 16 kugler af 50 g. (det afhænger selvfølgelig af, hvor meget dej du har spist undervejs, host host). Placer seks styk af gangen en bageplade med bagepapir med god afstand imellem. Tryk dem en smule flade med hånden. De flyder mere ud, når de bliver bagt.
Bag dem i en forvarmet ovn i 14 minutter ved 175 grader, varmluft.
Lad dem køle let af og stil dem så på en bagerist.
Noter
Hvis du har nogle ekstra påskeæg, kan du putte dem på dejkuglerne inden de bliver bagt. Det pynter rigtig flot.
Konsistensen er bedst den dag de bliver bagt, da de mister noget af deres sprødhed dagen efter.