Nemme svenske semlor med lemon curd. Hvis du elsker semlor, så skal du også prøve disse. De har den helt rigtige balance mellem sødt og syrligt.
5 fra 4 stemmer
Antal: 12stk
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
1 timet30 minuttermin
I alt2 timert
Ingredienser
Til bolledejen
100gsmør
2dlsødmælk + lidt til pensling
25ggær
2æg
2tskstødt kardemomme
¼tsksalt
60gsukker
500ghvedemel
Lemon curd
4citroner
180gsukker
80gsmør
4æg
Vaniljeflødeskum
6dlpiskefløde
2spskflormelis
1tskvaniljesukker
Flormelis
Flormelis til at drysse oven på
Tilberedelse
Bollerne del 1
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og kom mælken i.
Hæld smør og mælk i en skål og opløs gæren heri.
Kom æg i og rør rundt. Tilsæt derefter kardemomme, salt, sukker og hvedemel.
Ælt dejen til den er glat og skinnende. Gerne på en røremaskine i ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve tildækket i en time ved stuetemperatur.
Lemon curd
Imens kan du gå i gang at lave lemon curd, så den kan nå at køle af.
Riv citronerne og læg den revne skal til side. Halver nu citronerne og pres saften ned i en gryde.
Tilsæt æg og sukker, og pisk ved middelvarme. Det er vigtigt, at det ikke begynder at koge.
Efter et par minutter tilsættes smør i tynde skiver, samt citronskal. Bliv ved med at piske, til det begynder at tykne. Igen: Pas på, det ikke bliver for varmt, da din curd så kan blive grynet.
Tag gryden af varmen, når din curd har fået en tyk og cremet konsistens.
Hvis den alligevel har fået nogle klumper, så kan du si den gennem en finmasket si og så bliver den glat.
Flødeskummet
Pisk fløden til du får flødeskum. Pas på du ikke pisker det alt for længe, men samtidigt skal den være fast nok til at stå.
Si flormelis og vaniljesukker i og vend det forsigtigt rundt i.
Bollerne del 2
Nu skal bollerne bages. Del dejen i to, og rul hver del ud til 6 boller, så du i alt får 12 stk. Placér bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
Pensl bollerne med mælk og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.
Lad bollerne køle af.
Skær dem over i halve og fordel først lemon curd med en ske og derefter flødeskummet. Du kan bruge en stjernetyl, men det er ikke nødvendigt.