Frikadeller lavet på blomkål er overraskende lækre og en god måde at få ekstra grønt. Spis dem til en vegetarisk middag eller til frokost.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 18stk
Forberedelse5min
Tilberedelse20min
I alt25min
Ingredienser
½blomkål
1håndfuldrevet ost
2æg
1håndfuldfrisk persille
1dlmælk
1dlhavregryn
1spskloppefrøskaller(hvis du ikke har noget, så kan du sagtens bare putte lidt ekstra finvalset havregryn i)
2fedhvidløg
Salt & peber
Olivenolie til at stege i
Tilberedelse
Riv blomkålet på den grove side af rivejernet.
Hak hvidløg og persille og bland alle ingredienser i en skål.
Lad 'farsen' stå og trække i ca. 15 min, så loppefrøskallerne kan få lov at arbejde. Farsen ender med en konsistens, der er lidt mere flydende end frikadellefars af kød.
Steg dellerne i olivenolie. Først ved høj varme, så de bliver sprøde og derefter ved lav varme.
Et godt tip er at gøre dine hænder let fugtige, når du former dem.