Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavet rabarbersaft
Smagen af sommer og sol på flaske. Når først du har sådan en her portion stående, så er den svær at lade være.
5
fra 1 stemme
Antal:
1
liter
Forberedelse
10
min
Tilberedelse
2
t
I alt
2
t
1
min
Ingredienser
600
g
rabarber
(renset og skåret i stykker af 1 - 1,5 cm)
1
liter
vand
250
g
rørsukker
Tilberedelse
Hæld rabarber og vand i en stor gryde og bring det i kog. Lad det stå og simre i ca 20 min. Rabarberen skal gerne blive løs og trevlet i konsistensen.
Sluk for blusset og lad gryden stå og trække i en times tid.
Si derefter saften. Enten gennem et klæde eller en finmasket si.
Varm den klare saft op med rørsukkeret til det koger og sluk. Rør rundt til alt sukkeret er smeltet.
Hæld saften på skoldede flasker. Du kan eventuelt også skylde dem med atamon for længere holdbarhed.
Noter
Blandingsforholdet er ca. 1:3. Afhængigt af hvor mild eller stærk du kan lide den.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest