Si de sorte bønner i en finmasket si og skyld dem. Sørg for at de er dryppet godt af inden du moser dem.
2 dåser sorte bønner*
Mos dem med en gaffel, kartoffelmoser eller stavblender eksempelvis. De skal stadig have en 'chunky' konsistens, da bøfferne ellers bliver meget bløde. Se billeder nederst i blogindlægget her, hvor jeg viser strukturen på farsen. Jeg synes det er nemmest at bruge en kartoffelmoser.
Hak løg hvidløg og jalapenos fint.
3 fed hvidløg, 2 spsk jalapeños fra glas
Nu skal du sådan set bare blande alle ingredienserne i en stor skål og vende det hele godt rundt til du har fået en fars.
Lad farsen stå og hvile i 20 minutters tid. Imens kan du gå i gang med at forberede fyldet. Jeg har givet et bud i ingredienslisten, men du kan bruge lige præcis det du har lyst til.
Form farsen til 8 bøffer og vend dem i panko rasp. De skal være så tynde som muligt uden at farsen går i stykker. Start med at lave dem til kugler og tryk dem så falde i raspen. Det fungerer bedst for mig. Steg dem på begge sider i rigeligt i olie ved middelvarme – ca. 5 minutter på hver side. Skru evt lidt ned for varmen og hold øje med, at de ikke bliver for mørke.
Til sidst kan du putte cheddar på, hvis du har lyst. Den vil langsomt smelte over bøfferne.
Så er det tid til at samle burgerne med ønsket fyld.