Varm smørret op i en wok ved medium varme og tilsæt løg, laurbærblade og timian og skru helt ned for varmen. Lad dem stå og hygge sig i ca. 30 minutter til de er blevet bløde og karamelliserede. Rør rundt undervejs.
25 g smør, 3 laurbærblade, 4 tsk tørret timian
I mens kan du gøre klar til kartoffelmosen. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i rigeligt usaltet vand til de er møre. Det tager ca. 20-30 minutter.
1 kg
Si vandet fra, når de er færdige og tilsæt smør, creme fraiche og mælk og mos kartoffelmosen med en moser. Hold lidt af mælken tilbage, så du kan styre, hvordan du gerne vil have konsistensen.
1 dl creme fraiche, 50 g smør, 2 dl mælk
Tilsæt så hakket persille og og muskatnød og smag til med salt.
1 håndfuld bredbladet persille, 1 tsk muskatnød, salt
Tilbage til millionsovsen. Når løgene er karamelliserede tilsættes hakket hvidløg. Rør rundt i et par minutter. Si vandet fra linserne og tilsæt dem sammen med de resterende ingredienser. Lad retten koge videre i 20 minutters tid.