Obs: Retten smager bedst frisklavet, men kan godt stå et par timer. Hvis du stiller den på køl eller lader den stå alt for længe vil smørret størkne og du får ikke den samme lækre smørsovs.
Tilberedning
Start med at klargøre og vaske dine asparges. Du kan enten knække den hvide del af i bunden af eller skære den med en kniv. Steg de grønne asparges på en pande med to spsk olivenolie og 1/2 tsk flagesalt. De skal stege i ca. 10 minutter ved middelvarme eller til de begynder at se grillede ud.
Imens kan du gøre de ristede græskarkerner og citronsmøret klar. Først til græskarkerne. Put dem på en lille pande sammen med 1/2 spsk olivenolie og 1 tsk flagesalt. Steg dem til de begynder at blive gyldne. Hæld dem derefter over på en tallerken.
Nu til smørret. Riv skallen fra den halve citron fint på et rivejern og stil det til siden. Smelt smørret i en lille gryde. Den må meget gerne være sølvfarvet, så du nemmere kan se farven på smørret. Det skal nemlig brunes, men ikke brændes på. Smelt smørret ved middelvarme og hold øje med dem. Tag det af, når det begynder at blive lysebrunt. Det tager ca. 3-5 minutter efter alt er smeltet.
Tag smørret af varmen og tilsæt saften fra 1/2 citron, samt friskkværnet peber og rør rundt.
Nu skal salaten samles. Start med at anrette asparges på et fad. Så på med det brunede citronsmør, så græskarkerner, parmesanost og citronskal.