Du kan også bruge fade med andre mål, men jeg har kun testet med disse mål.
Tilberedning
Lasagnesauce
Denne lasagne er spækket med grøntsager, så det er klart nemmest, hvis du finder din foodprocesser frem, så den kan klare hakkearbejdet for dig. Du kan også bruge en kniv, men så tager det længere tid. Hvis du vælger en kniv, vil jeg anbefale dig at forberede alle grøntsagerne inden du starter sovsen. Vælger du foodprocesseren, så kan du blende dem løbende, som jeg også gør i denne opskrift.
Varm noget olie i en stor gryde ved middel varme. Pil løg og hvidløg og halver dem. Smid dem i en foodprocesser, så de bliver hakket fint. Put løg og hvidløg i gryden og rør rundt.
Nu til de andre grøntsager. Vask din squash og skær den i skiver af 5-7 cm. Put dem i foodprocessoren og blend til de er hakket i små stykker. Put derefter indholdet i gryden sammen med løg og hvidløg.
Vask svampene og giv også dem i en tur i foodprocesseren inden de kommer i gryden. Husk at røre rundt i gryden undervejs.
Gør det samme med auberginen og til sidst med skrællede gulerødder.
Tilsæt tørret timian og tørret oregano og steg grøntsagerne af i minium 10 minutter eller til de begynder at blive bløde.
Hak de soltørrede tomater i mindre stykker og tilsæt dem til gryden sammen med tomatpureen. Lad det stege med i et par minutters tid.
Tilsæt så vand, hakkede tomater, grøntsagsbouillion og balsamico eddike.
Skyld de røde linser under en si og hæld også dem i.
Lad nu sovsen simre i minimum 30 minutter under omrøring og smag til med salt og peber.
Mornaysauce
Når der er gået 20 minutter kan du begynde på mornaysovsen.
Smelt smørret i en mellemstor gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen med et piskeris.
Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blivelidt tyk.
Tilsæt muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
Nu skal den samles
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Smør et ovnfast fad med olie eller smør. Jeg brugte et fad med følgende mål: 22 x 32 x 5 cm*.
Nu er det tid til at samle lasagnen. Hæld først monaysauce i, så lasagnesauce, så plader og fortsæt sådan. Slut at med mornaysauce.
Fordel så frisk mozzarella på toppen, som er skåret i skiver a ca. 3 mm.
Bag den i ovnen i ca. 25-30 minutter og lad den derefter køle lidt af, før den er klar til at blive serveret.