Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Skær tomaterne i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir sammen med syv fed hvidløg.
1 kg tomater, 7 fed hvidløg
Drys med ca. 3 spsk. olivenolie og salt og peber. Bag i ca. 40 min.
Når der er ca. 10 min tilbage af bagetiden for tomaterne steges de tre løg i tynde skiver og steges i olivenolie ved lav varme i en stor gryde, så de bliver karameliserede i ca. 5 – 10 min.
3 løg
Tilsæt tomater og hvidløg og blend med en stavblender. Tilsæt 3 dl vand + en grønsagsbouillon (evt. mere vand, hvis du gerne vil have en mere flydende konsistens). Tilsæt 2 spsk. tørret oregano og smag til med salt og peber. Lad simre i ca. 10 min.
3 dl vand, 2 spsk tørret oregano, 1 grønsagsbouillon, Salt og peber
Tilsæt til sidst to håndfulde frisk basilikum hakket groft og sluk for suppen efter 2-5 min.
2 håndfulde frisk basilikum
Grønkålschips
Fjern bladene fra stilkene og vask dem godt. Masser dem i olivenolie og spred dem ud på en bageplade. Drys med flagesalt og bag ved 200 grader i ca. 15 min eller til de er blevet sprøde.