Stegt rosenkålssalat med svampe og ristede græskarkerner
Antal 3personer
Forb. tid: 10 minuttermin
Tilb. tid: 15 minuttermin
Samlet tid: 25 minuttermin
Ingredienser
200gbrune svampe
500grosenkål klar
1fedhvidløg
¼lime, saften(eller lidt citron)
½dlgræskarkerner
Pecorino ost til at drysse med
Olivenolie til at stege i
Salt og peber
Læg alle varer i kurv på Nemlig
Tilberedning
Vask svampene godt og skær dem i skiver. Steg dem i noget olivenolie til de bliver gyldne. Krydr med salt og peber.
Imens rosenkålene klar. Skær bunden af, fjern de yderste blade og halver dem derefter. Det kan godt være lidt tidskrævende. Hak hvidløget fint.
Fjern svampene fra panden og hæld lidt ekstra olivenolie på. Tilsæt hvidløg og de halverede rosenkål. Lad blusset være på mellemvarme og vent nogle minutter med at røre rundt, så rosenkålene tager farve først.
Steg til rosenkålene er gennemstegte og sprøde udenpå. Når de er ved at bære færdige tilsættes limesaft og svampe og blusset slukkes.
Rist græskarkernerne på en pande i lidt olivenolie til de begynder af blive gyldne og krydr med lidt salt.
Fordel rosenkål og svampe på et fad og drys med græskarkerner og rigeligt med revet pecorino ost.