Start med at tage smørret ud af køleskabet, så det ikke er helt koldt.
Mål hvedemel og sukker af og hæld det i en stor skål sammen med vaniljesukker.
Skær smørret i tern og smuldr det ned i melblandingen. Ælt det godt og længe rundt med hænderne til dejen til sidst samler sig. Man skal væbne sig med tålmodighed og blive ved med at ælte. Når dejen næsten er samlet kan den evt hældes ud på bordet. Så er den nemmere at få samlet helt.
Sæt dejen på køl i minimum en time. Du kan også sagtens lave dejen dagen før.
Tag dejen ud og lad den stå lidt. Tril den til lange stænger med en diameter på ca 1 cm.
Skær i skiver på ca 2,5 cm og tryk dem let flade med en finger. Ikke meget, da de også flader ud af sig selv, når de bliver bagt.
Pensl med æggehvide og drys med perlesukker og finthakkede mandler.
Bag ved 200 grader i ca 10-12 minutter. Pas på de ikke får for meget. De må gerne være en smule underbagte.