Hak valnødderne groft og kom dem på en tør pande. Rist dem et par minutter til de er let gyldne. Kom dem så over på en tallerken og lad dem køle af, mens du går videre med opskriften.
100 g valnødder
Kom olie på en pande og varm ved middel varm. Hak løg og hvidløg og kom det på panden.
2 spsk olivenolie, 1 løg, 4 fed hvidløg
Nu skal de resterende grøntsager i og dem kommer du bare i løbende, som de er klar. Alt skal blendes til sidst, så det behøver ikke gøres perfekt. Start med at skylle og rengøre de brune svampe. Jeg ved godt, at man helst ikke skal vaske svampe, men det gør jeg altså. De er så små og det går meget hurtigere. Bare gør det hurtigt og tør dem godt af bagefter. Hak dem fint og kom dem løbende på pande. Gør det samme med porren.
400 g brune champignoner, 1 porre
Tilsæt krydderierne og steg i ca. 20-30 minutter. Rør rundt undervejs.
Nu skal de blendes, men tag først et par skefulde til siden, så du kan pynte med det til sidst.
Hæld grøntsagerne og valnødderne i en foodprocessor eller brug en stavblender og blend til konsistensen er cremet.
Form den med let fugtige hænder og kom den på en bageplade med bagepapir. Bag den i ovnen i 20 minutter til den er lun og har fået lidt farve på toppen.
Svampepostejen kan serveres både lun og kold. Husk at pynte den med svampeblandingen eller evt nogle friske krydderurter.