Du kan sagtens koge blomkålen om morgenen eller dagen forinden, hvis du alligevel er i køkkenet. Det sparrer dig tid, når du vil lave farsen og stege dellerne. Smart smart.
Almindelig rasp kan også bruges, men jeg foretrækker klart pankorasp, da det har en grovere struktur.
Tilberedning
Fjern de grønne blade fra blomkålen og skær det i kvarte. Kog dem til de er helt møre og falder af en gaffel, når du prøver at stikke i dem. Hæld så vandet fra og lad det køle af. Alt i alt tager det nok ca. 30 minutter. Det må gerne blive helt koldt, men det behøver ikke. Du kan også koge blomkålen om morgenen eller dagen inden for at spare tid.
1 blomkål
Kom blomkål i en skål og blend med en food processor. Hak hvidløg og persille og hæld det i skålen. Tilføj også hvedemel, salt, peber og løgpulver. Rør godt rundt til du har fået en ensartet masse.
3 ½ dl hvedemel, 1 håndfuld bredbladet persille, 1 tsk salt, ½ tsk peber, 2 fed hvidløg, 2 tsk løgpulver
Bland pankorasp og sesamfrø i en anden skål.
1 ½ dl sesamfrø, 1 ½ dl pankorasp
Fugt dine hænder let og form små frikadeller. Du kan selv bestemme, hvor store eller små, du gerne vil have dem. Dyp dem så i raspblandingen og læg dem over på en stor tallerken. Dette kan du gøre løbende, men du steger.
Hæld godt med olie på en pande og varm den op ved middelvarme. Put dine nuggets på og steg dem i ca. 5-8 minutter på hver side eller til de er blevet gyldne og sprøde.
Olie til at stege i
Nemme luksusfritter
Dette er måske mere et tip end en egentlig opskrift. Du kan nemt pifte en pose købepomfritter op ved at drysse med friskrevet parmesan, frisk timian og en smule flagesalt (ikke for meget, da pomfritter allerede er salte). Jeg synes det er lækrest med helt tynde fritter, men alle kan bruges.
Fritter fra fryseren, Revet parmesan, Frisk timian, Lidt ekstra flagesalt