Find krydderierne frem og bland dem i en lille skål, så du kan hælde dem i gryden samtidigt. Varm olien i en stor gryde og tilsæt krydderierne. Rør rundt til duften spreder sig i køkkenet, men lad endelig ikke krydderierne brænde på.
Tilsæt så de hakkede løg og hvidløg og evt en smule mere olie, hvis det føles nødvendigt. Skru også evt lidt ned for varmen, så det ikke brænder på.
Nu til grøntsagerne. Skræl guleroden og riv gulerod, squash og aubergine på et rivejern. Du skal tilsætte løbende, som du river grøntsagerne. Husk at røre rundt undervejs. Hak de soltørrede tomater i små tern. Lad det det hele stege i 5 minutters tid, når alle grøntsagerne er i.
Tilsæt så de hakkede tomater, vand, grøntsagsbouillon og chokolade. Dræn de sorte bønner og kidneybønner for vand og hæld dem i gryden. Lad retten stå og simre i 30 minutters tid. Smag til med salt og peber og server med godt med toppings.