Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Vegansk shepherds' pie
Antal
6
portioner
Forb. tid:
15
minutter
min
Tilb. tid:
15
minutter
min
Samlet tid:
30
minutter
min
Ingredienser
1
stort løg
2
fed
hvidløg
2
store gulerødder
100
g
brune champignoner
(eller flere)
2
dl
ærter
(frosne el. optøede)
2
dåser
grønne linser
(400 g. pr dåse)
1
grønsags boullion
2
spsk
timian
(frisk eller tørret)
1
tsk
paprika
2
dåser
hakkede tomater
1
dåse
tomatpure
Salt & peber
Olivenolie
1300
g
søde kartofler
Tilberedning
Hak løg og hvidløg og steg det i en stor gryde i olivenolie. Tilsæt timian og paprika.
Efter et par minutter tilsættes gulerødder, der først er skåret i tern, plus champignoner skåret i skiver.
Tilsæt ærter og linser og grønsagsbouillon og steg i ca. 10 min.
Tilsæt da hakkede tomater og tomatpure og rør rundt. Smag til med paprika og rosmarin.
Imens linsesovsen står og simrer skrælles de søde kartofler og skæres i tern og koges.
Når de er møre hældes vandet fra og de moses til en pure sammen med 1 spsk salt, 1 tsk. peber og 2 spsk. olivenolie.
Linsesovsen fordeles nu i et stort fad og mosen fordeles ovenpå.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.