3spskhavregryn(gerne finvalsede, ellers kan du blende dem kort)
30gsaltede peanuts
1½spskvand
100gmørk chokolade(72%)
Evt lidt havsalt
Tilberedning
Blend 20 dadler og peanutbutter.
Hak peanuts og tilsæt halvdelen plus havregrynen og mix det hele godt.
Stil på køl i ca. 1 time til massen har fået en fast konsistens.
Imens laves karamelmassen. Blend 3 dadler og vand til en ensartet flydende masse og kom den i en frostpose (eller sprøjtepose hvis du har sådan en). Læg den på køl.
Når snickersmassen har fået lov til at køle af formes den til ca. 10 små påskeæg. Her kan det hjælpe, hvis du fugter hænderne. Det er lidt fedtet nemlig.
Brug en skarp genstand til at bore et hul fra den tykke ende af ægget. Vi brugte et kraftigt plastik sugerør.
Klip et lille hul for enden af posen med dadelkaramel og sprøjt lidt ind i ægget. Dæg hullet til, så dadelkaramellen ikke kan komme ud.
Imens smeltes den mørke chokolade i et vandbad og hældes bagefter over i en kop eller lille, dyb skål.
Overtræk snickers æggene med chokolade ved at lægge et æg ned af gangen i chokoladen (brug en gaffel eller to til at få det op igen). Lad æggene tørre på et stykke bagepapir og pynt med resten af de finthakkede peanuts og evt. havsalt. Så er de sådan set klar til at blive spist 🙂