2spskkokossukker(almindelig sukker eller brun farin kan også bruges)
½ citron, saften
Til farsen:
450ghakket kyllingekød
2fedhvidløg
½løg
1æg
1dl hvedemel
1 ½ tsksalt
1tskfriskkværnet peber
Sesamfrø til at drysse ovenpå
Tilberedelse
Først skal marinaden sættes over. Den skal nemlig stå og simre og koge ind i lang tid, så det er vigtigt, at du går igang med den først.
Hak hvidløget fint. Varm sesamolie op i en mellemstor gryde og tilsæt hvidløget.
Tilsæt de resterende ingredienser til marinaden. Konsistensen er meget flydende, men bare rolig, den skal nok koge ind til en klistret marinade. Lad den simre omkring 30 - 45 minutter ved middel varme. Konsistensen skal være tyk, når den er færdig.
Mens den simrer, skal du igang med dellerne. Hak løg og hvidløg fint og ælt det godt sammen med kyllingefarsen.
Tilsæt salt og peber. Gerne lidt mere end når du laver traditionelle deller. Ælt endnu mere. Kylllingefars elsker nemlig at blive æltet.
Form ca. 15 små kugler og stil dem på en bageplade med bagepapir. Det bliver mindre klistret, hvis du gør dine hænder våde med noget vand.
Forbag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Efter 15 min tages kyllingefrikadellerne ud og marinaden fordeles ud over dem. De skal være smurt godt ind. Bag dem i yderligere 10 minutter.