Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Boller med chiafrø og porre
Antal
12
stk
Forb. tid:
40
minutter
min
Tilb. tid:
25
minutter
min
Samlet tid:
1
time
t
5
minutter
min
Ingredienser
2
gulerødder
1
porre
3
dl.
lunken vand
25
g.
gær
1
dl.
olivenolie
2
spsk.
creme fraiche
½
dl.
solsikkekerner
6
dl.
speltmel
4
dl.
fuldkornsdurummel
3
spsk.
chiafrø
1
tsk.
salt
Gule hørfrø
(el. bare almindelige til at drysse ovenpå)
Tilberedning
Bland gær i det lunkne vand. Tilsæt olivenolie og salt.
Riv gulerødderne og skær porren i tynde skiver. Tilsæt grøntsagerne til vandet med gær.
Tilsæt derefter creme fraiche, solsikkekerner, speltmel, fuldkornsdurummel og chiafrø. Rør rigtig rundt. Konsistenten skal være klistret.
Lad dejen hæve i ca. 30 min.
Fordel derefter dejen på en bageplade med en stor ske. Drys med hørfrø.
Bag bollerne i ca. 25 min. ved 200 grader. Alt efter din ovn.