Først skal bunden laves. Bland hvedemel og grahamsmel med smør og salt. Tilsæt derefter vand og ælt det hele godt sammen. Pres dejen godt sammen og stil dejen på køl i min 10 min.
2 dl grahamsmel, 2 dl hvedemel, 50 g smør, 1 dl vand, 1/2 tsk salt
Rul derefter dejen tynd og put den i et smurt tærtefad. Prik huller med en gaffel og forbag i ca 10-15 min ved 200 grader.
Nu til fyldet. Lav lange tynde squashstykker med en kartoffelskræller og rul dem til små blomster. Læg dem til siden.
1 squash
Pil og skær rødløget i skiver på tværs, så du får det flotte mønster på tærten. Alternativt kan du også bare lave en masse løgringe.
3 rødløg
Pisk æg med salt, peber og creme fraiche og tilsæt friskhakket timian,
Hæld først æggeblandingen over tærtebundet og fordel herefter squashruller og løg ligelidt. Husk at tærten skæres ud og spises i stykker, så prøv at sørg for, at man vil få løg i sit stykke, når den bliver serveret.
Nu skal tærten i ovnen, og der skal du bruge balancen, for det hele sejler rundt i æggemassen, men det kan godt lykkedes. Ellers må du lave lidt damage control med en gaffel, når først tærten står i ovnen.