Først skal kikærterne i ovnen, så de kan blive sprøde. Si vandet fra og dup dem tørre med noget køkkenrulle.
2 dåser kikærter
Fordel dem på en bageplade og drys med olivenolie, havsalt og gurkemeje. Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 min eller til de er blevet sprøde.
3 spsk olivenolie, 1 tsk havsalt, 2 tsk gurkemeje
Imens de hygger i ovnen kan du gå igang med sovsen. Hak løg og hvidløg og svits i en stor gryde. Tilsæt hakket peberfrugt og steg i et par minutter. Tilsæt da krydderier, tomatpure, bouillon, hakkede tomater og vand. Lad retten simre i ca. 15-20 min og smag til med salt og peber.
Når sovsen er sat over er det tid til at lave spaghetti. Jeg lavede mine med en kartoffelskræller, men du kan også bare rive dem på et rivejern. Så får de dog ikke spaghetti strukturen.
500 g gulerødder, Evt fuldkornsspaghetti
Hæld kogende vand over og lad dem trække i 5 min.
Når sovs og kikærter er færdigt blandes det sammen. Jeg blandede kun halvdelen af kikærterne i og dryssede resten ovenpå.
Server evt. retten med ekstra fuldkornspasta for en mere mættende ret. Jeg dryssede desuden med frisk persille og revet parmesan.