250gpasta penne(jeg har her brugt en glutenfri version)
3kyllingbrystfileter
2fedhvidløg
1 ½Citronsaften
Salt og peber
1pakkeparmaskinke
1glasartiskok(110 g)
4spsksoltørrede tomater i strimler(olien må gerne komme med)
½glassorte oliven uden sten(ca 50 g)
0,5dlolivenolie
1tskdijon sennep
3tskmajsstivelse
250mlmadlavningsfløde
2spskfrisk basilikum
Parmesanost til at drysse ovenpå
Tilberedning
Kog pastaen efter anvisninger på pakken.
Hak hvidløg og bland hvidløg, saften fra den ene citron og lidt salt og peber i en skål. Hæld blandingen over de tre kyllingbrystfileter. Hvis du har tid, kan du lade dem marinere i nogle timers tid og ellers så bare steg dem med det samme i noget olivenolie til de er gennemstegte. Hvis det går for langsomt kan de evt skæres i mindre stykker.
Imens fordeler du parmaskinken på en bageplade med bagepapir og bager stykkerne i ca 5-7 min ved 200 grader (varmluft) eller til de er sprøde. Lad dem derefter køle af.
Hak artiskokker groft og bland dem med soltørrede tomater og oliven, som du har halveret, i en stor skål.
Nu til sovsen.
0,5 dl olivenolie varmes i en gryde sammen med 1 tsk salt og dijon sennep. Bland imens majsmel med 0,5 dl vand og rør til det er opløst. Hæld det i gryden og når det bobler/simrer tilsættes madlavningsfløde og frisk basilikum i strimler og saften fra 1/2 citron. Nu skulle den gerne begynde at tykne. Smag til med salt og peber og sluk for sovsen.
Når kyllingen er færdig skæres den i små tern og blandes med artiskok, oliven og soltørrede tomater, sovs og pasta (skyl pastaen i koldt vand inden, så den ikke klistrer, hvis altså salaten skal være kold). Skær den sprøde parmaskinke i små stykker og drys med den og parmesan.