Start med at hakke valnødderne fint og steg dem på en pande ved middel varme. De skal blive let gyldne. Hæld dem over på en tallerken og lad dem stå og køle af.
100 g valnødder
Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en stor pande og tilsæt løget og steg til det er blødt.
1 spsk olivenolie, 1 løg
Tilsæt hvidløg og gør nu de andre grøntsager klar. Skær aubergine i små tern og kom dem i løbende
3 fed hvidløg, 140 g aubergine
Vask og hak svampe fint og tilsæt dem løbende, som de bliver klar. Når alt er i skal det stå og stege i ca. 10-15 minutter.
200 g brune champignon
Tilsæt siet og skyllede linser, tomatpure, timian, rosmarin, soya og dijonsennep. Lad blandingen simre i yderligere 10–15 minutter.
Tag fyldet af varmen kom valnødder i og bland det hele godt rundt. Lad derefter blandingen køle af i en skål i 15 minutter.
Nu skal linsestegen samles. Rul dejen ud på en bageplade og fordel linseblandingen på butterdejen i en aflang form på midten.
1 plade butterdej
Skær dejen i mindre strimler og fold dem ind over fyldet. Det gør ikke noget, hvis det ikke er perfekt. Den skal nok blive flot alligevel. Luk den godt i toppen. Se evt. billeder her i indlægget.
Pensl med et sammenpiskede æg og drys med tørret timian.
1 æg
Bag den i 25–30 minutter eller indtil butterdejen er gylden og sprød. Lad den køle af i 15 minutter før du servere. Så får den lov at sætte sig lidt.