Kartoffelsuppe med porrer samt ristede kikærter og rugbrødscroutoner
Antal 6personer
Ingredienser
Suppen
1 ½kgkartofler
2spskolivenolie eller smør
3porrer
1fedhvidløg
1 ½litervand
1terninggrøntsagsboullion
1dlpiskefløde
½tskmuskatnød
salt og peber
Ristede kikærter
2dåserkikærter
2spskolivenolie
1 ½ tskflagesalt
4tsk hvidløgspulver
Rugbrødscroutoner
3skiverrugbrød
2spskolivenolie
1tskflagesalt
1tsktørret timian
Øvrige toppings
purløg
creme fraiche
Tilberedning
Skræl og skær kartofler i store tern.
1 1/2 kg kartofler
Varm olien i en stor gryde ved middelvarme og tilsæt kartoflerne. Rør rundt.
2 spsk olivenolie eller smør
Vask porrer grundigt og skær dem i tynde ringe. Tilsæt dem løbende til gryden og rør rundt. Kom også presset hvidløg i. Lad det steg i 3-5 minutter.
3 porrer, 1 fed hvidløg
Kom så 1 liter vand og boullion i og lad det koge i 20-30 minutter eller til kartoflerne er møre. Resten af vandet gemmes til senere, så man selv kan justere konsistensen. Obs: Nu kan du evt. udnytte tiden til at lave de ristede kikærter og rugbrødscroutonerne.
1 ½ liter vand, 1 terning grøntsagsboullion
Blend suppen med en stavblender eller i en blender. Tilsæt nu fløde, muskatnød, mere vand og smag til med salt og peber. Du kan også tilsætte mere piskefløde for en endnu mere fyldig suppe.
1 dl piskefløde, ½ tsk muskatnød, salt og peber
Ristede kikærter
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft
Fordel kikærter på en bageplade med bagepapir. olivenolie, flagesalt og hvidløgspulver. Bland det hele godt rundt. Bag i ovnen i 20 minutter eller til de begynder at blive sprøde.
Skær rugbrød i tern og steg i olivenolie på en varm pande. Tilsæt salt og tørret timian. Steg til de begynder at blive gyldne og tag dem efterefter af panden, så de kan køle af.