*Du kan sagtens bruge fade med lidt andre mål, men så skal du måske ændre antallet af lag.
Tilberedning
Grøntsagssaucen
Varm olivenolie i en stor gryde ved middel varme.
1 spsk olivenolie
Nu skal grøntsagerne rengøres og hakkes. Rækkefølgen er ikke så vigtigt og du kommer dem bare i løbende. Løg og hvidløg hakkes fint og de restende grøntsager skæres i små tern. De skal ikke være helt små. Der må gerne være lidt bid og lidt at tygge i. Se evt billeder lige under opskriften her. Husk at røre rundt løbende.
150 g løg, 300 g aubergine, 400 g squash, 190 g gulerødder, 120 g porre, 200 g rød peberfrugt, 3 fed hvidløg
Når alle grøntsagerne er i gryden, hakkes de soltørrede tomater fint og tilsættes. Lad nu det hele stå i 15 minutter ved lav/middel varme. Rør rundt jævnligt.
50 g soltørrede tomater
Nu skal de resterede ingredienser i og så skal saucen stå og simre. Så i med de hakkede tomater, vand, grøntsagsboullion, balsamicoeddike og sukker. Rør rundt og lad saucen simre i minimum 30 minutter.
Når der er gået 20 minutter kan du begynde på mornaysovsen.
Smelt smørret i en mellemstor gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen med et piskeris.
75 g smør, 70 g hvedemel
Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
6 dl mælk
Tilsæt muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
1 tsk revet muskatnød, Salt og peber, 175 g revet mozzarella
Sådan samler du lasagnen
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Smør et ovnfast fad med olie eller smør. Jeg brugte et fad med følgende mål: 22 x 32 x 5 cm*.
Nu er det tid til at samle lasagnen. Hæld først monaysauce i, så lasagnesauce, så plader og fortsæt sådan. Slut at med mornaysauce og revet mozzarella. Med denne størrelse form for jeg tre lag mornay og to lag grøntsagssauce.
200 g revet mozzarella, 10 tørrede lasagneplader
Bagning
Dæk fadet tæt med stanniol og bag i ovnen i ca. 45 minutter. Fjern stanniolet de sidste 15 minutter og skru op for varmen til 200 grader, så osten kan blive gylden og let sprød.
Lad lasagnen stå uden låg i 15–45 minutter, før den serveres. Det gør at lagene 'sætter sig' og den bliver mindre flydende.