125gfrisk mozzarella til toppen(eller 125-150 g revet ost)
Kokkens noter
Du kan også bruge fade med andre mål, men jeg har kun testet med disse mål.
Tilberedning
Lasagnesauce
Varm olivenolie i en stor gryde ved middelvarme. Hak løg og hvidløg fint og put det i gryden. Du kan evt. bruge en minihakker til alt hakkearbejdet med grøntsagerne, for at gøre det hurtigere og nemmere.
1 løg, ½ dl olivenolie, 4 fed hvidløg
Rør rundt og skræl og hak imens gulerodden i små tern og kom dem i gryden.
1 gulerod
Gør det samme med svampene. Kom salt og peber i. Jeg har ikke angivet præcise mængder, da man skal smage til løbende.
200 g brune svampe
Steg og rør rundt i ca. 5 når alt er i gryden.
Tilsæt så tomatpure, krydderier og lad det simre et par minutter.
Tilsæt rødvin, hakkede tomater, vand, boullion, madlavningsfløde, sukker og linser. Skru lidt ned og lad retten simre i ca. 40 minutter til linserne er bløde. Den må også gerne simre længere. Det bliver den blot bedre af.
Fisk laurbærbladene op og smag til med salt og peber.
salt og peber
Mornaysovsen
Når der er gået minimum 30 minutter kan du begynde på mornaysovsen.
Smelt smørret i en mellemstor gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen med et piskeris.
75 g smør, 6 spsk hvedemel
Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk.
6 dl mælk
Tilsæt muskatnød, ost, salt og peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
1 tsk revet muskatnød, 175 g revet mozzarella, salt og peber
Nu skal den samles
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Smør et ovnfast fad med olie eller smør. Jeg brugte et fad med følgende mål: 22 x 32 x 5 cm*.
Nu er det tid til at samle lasagnen. Hæld først monaysauce i, så lasagnesauce, så plader og fortsæt sådan. Slut at med mornaysauce. Når jeg laver den, så kommer der to lag lasagnesauce i og tre lag mornay.
10 stk lasagneplader
Fordel så frisk mozzarella på toppen, som er skåret i skiver a ca. 3 mm. Alternativt kan du bruge revet mozzarella.
125 g frisk mozzarella til toppen
Bag den i ovnen i ca. 40-45 minutter og lad den derefter køle lidt af, før den er klar til at blive serveret.