Obs: Jeg har angivet at opskriften er til fire personer, men her er der taget højde for, at alle er meget sultne ;)
Tilberedning
Skræl først kartoflerne, skær dem i halve eller mindre og put dem i en gryde med vand. Kog dem til de er møre.
1200 g kartofler
Hak løg og hvidløg. Varm noget olivenolie i en stor gryde og hæld løg og hvidløg i ved middel varme.
1 løg, 3 fed hvidløg, Olivenolie til at stege i
Imens skrælles gulerødderne og skæres i små tern. Hæld dem i gryden og rør rundt.
2 gulerødder
Rens champignoner, hak dem fint og hæld dem i gryden. Halver porren på langs og skær i tynde strimler, og put også dem i gryden. Tilsæt timian og laurbærblade og steg i 3-5 minutter når alt er i.
Tilsæt nu ærter og tomatpure og rør rundt. Lad det stege i et par minutter.
2 dl ærter, 1 dåse tomatpure
Skyld linserne i en finmasket si og tilsæt nu linser, grønsagsbouillon, vand og rødvin og lad det simre i 15 minutters tid. Smag til med salt og peber.
3 dl vand, 1 dl rødvin, 2 dl grønne linser, 1 grøntsagsbouillon, salt og peber
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
Nu til kartoffelmosen. Hæld vandet fra kartoflerne. Du ved de er klar, når du kan stikke en gaffel igennem uden den sidder fast.
Bland smør, creme fraiche og ost ved og mos med dit foretrukne redskab. Smag til med salt og peber.
25 g smør, 1 dl creme fraiche, 80 g revet cheddar, 1 tsk flagesalt, 1 tsk kværnet peber
Find nu et fad frem og hæld først linsesovsen i. Fordel derefter kartoffelmosen oven på og drys til sidst med ekstra revet cheddar.