Den kan både spises lun og kold. Det er dog bedst frisklavet, da dressingen så er mest cremet.
Der findes både mørk og lys tahin. Den lyse er lavet af afskallede sesamfrø og den mørke er lavet af uafskallede sesamfrø. Jeg har brugt den lyse her, og det er også den jeg generelt er mest til. Begge dele kan dog bruges. Den mørke kan godt være lidt mere tyk i konsistensen (i hvert fald dem jeg har prøvet), så du skal muligvis tilsætte ekstra vand til dressingen.
Tilberedning
Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft. Vask de søde kartofler og skær dem i mundrette tern. Drys dem med olivenolie og flagesalt og bag dem i ovnen i ca. 25 min. Eller til de er sprøde udenpå og bløde inden i.
Skyld grønkål og pil bladene af stænglerne. Hak bladene groft og drys dem med lidt olie og salt. Put dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 10 minutter. Eller til de er blevet sprøde. Pas på, det kan gå ret hurtigt lige pludseligt.
Kog pastaen imens.
Så skal tahindressingen laves. Hak hvidløget fint og bland hvidløg, tahin, olivenolie, soya, vand og citronsaft.
Når alt er klar blandes alle ingredienser i en stor skål.