Du kan også bruge almindeligt mel i stedet for kikærtemel. Kikærtemelet er dog med til at give den flotte gule farve. Det kan findes i mange grønthandlere.
Tilberedning
Start med at forvarme ovnen på 200 grader varmluft.
Skyld pastinakkerne grundigt, og skær dem ud i skiver ca. 1/2 cm. Læg dem på en bageplade og pensl dem med lidt olie og krydr med salt og peber.
Bag i ca. 15 min. Imens kan du lave paneringen klar.
Paneringen
Bland kikærtemel, krydderierne og mælk i en skål. Dejen bliver tyk i konsistensen.
Kom rasp i en anden skål, så du er klar til at dyppe i først den ene og så den anden.
Lad de færdige pastinakker køle en smule og varm imens godt med olie på en pande.
Dyp så hver pastinak i melblandingen og derefter i raspen.
Steg dem på panden og vend dem efter ca. 5 minutter på hver side eller til de er gyldne og sprøde.
Så er de klar til at spise :) Server dem eksempelvis på rugbrød med noget salat, godt med remo og citronsaft.