23. marts 2021

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs. Jeg har tidligere delt opskrifter på nemme hverdagsretter med gnocchi, da jeg eeelsker gnocchi. Denne ret kan laves på ingen tid, og du kan lade dig inspirere af, hvad du har i køleskabet. Her har jeg brugt frisk spinat, brune svampe og squash. Den færdige ret har jeg toppet med revet manchego ost, men du kan også bruge eksempelvis parmesan eller revet vesterhavsost. Eller prima donna. Der er mange gode oste man kan drysse med!

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs

I denne opskrift har jeg blandet gnocchi med spinat, champignon og squash. Det hele steges først på en pande og så blandes det i en cremet sovs, som blandt andet smages til med citron. Retten smager allerbedst når den er varm og frisklavet, men gemmer man til dagen efter, så kan man varme den på en pande.

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs

Hvad er gnocchi

Gnocchi er en italiensk opfindelse og er en slags pasta, som er oftest er lavet af kartofler. Man kan også lave dem af eksempelvis butternut squash, søde kartofler og blomkål, men man bruger kartofler til de helt traditionelle gnocchi. Jeg plejer at beskrive dem som en mellemting mellem kartofler og pasta. De kan både findes friske i supermarkederne eller i pastaafdelingen. Jeg plejer at købe de friske, men begge smager godt.

De er relativt nemme at lave selv og kræver ikke noget specielt udstyr, så det skal jeg helt sikkert have eksperimenteret noget mere med. Jeg prøvede faktisk engang at lave dem på sød kartoffel og de var super lækre. Dog ikke særligt kønne, da jeg havde Viona på armen.

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs

Så tilbereder du gnocchi

Gnocchi tilberedes ved at du hælder dem i en gryde med kogende vand. Når de er færdige, vil de stige til tops og så kan du fiske dem op med en gaffel eller en hulske. Du kan enten spise dem sådan, eller du kan tage de kogte gnochhi og stege dem på panden. Det er personligt sådan jeg selv bedst kan lide at spise gnocchi. Det gør dem sprøde uden på og bløde inden i.

Opskrifter på nem hverdagsmad med gnocchi

Leder du efter inspiration til flere nemme hverdagsretter med gnocchi, så kan jeg anbefale disse tre opskrifter, som jeg selv laver igen og igen.

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs
Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs
Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs
Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs

Gnocchi med spinat og champignon i en cremet sovs

5 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer

Ingredienser

  • 500 g gnocchi
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g brune champignon
  • ½ squash
  • 100 g spinat (frisk)
  • 250 ml madlavningsfløde
  • ½ citron (saften)
  • salt og peber
  • 6 spsk parmesan (revet, evt manchego eller vesterhavsost)

Tilberedelse

  • Kog gnocchi efter anvisninger på pakken.
  • Hak imens hvidløg, rens svampene og skær dem i tynde skiver og skær squashen i tern.
  • Varm noget olivenolie i en wok og steg hvidløg, svampe og squash i ca 10 minutter. Krydr med salt og peber.
  • Vask spinaten grundigt og skær den i mindre strimler. Tilsæt til wokken og steg i ca 5 minutter.
  • Tilsæt så madlavningsfløde og citronsaft.
  • Steg de kogte gnocchi i olivenolie på en pande til de bliver gyldne og får en stegeskorpe.
  • Bland det hele sammen og smag til med salt og peber.
  • Server evt med revet ost.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments