Hverdagsliv

Ønsker for december

Selvom det er d. 4. december og vi allerede har taget hul på julemåneden, så synes jeg stadig godt, at jeg lige kan nå en ‘Det vil jeg lave i december’ her på målstregen.

Det er længe siden jeg har skrevet indlæg af den mere personlige slags. Eller det passer ikke helt. Jeg har jo lige fortalt om vores beslutning om at lukke Green Spoon, men det er længe siden, at jeg har udgivet indlæg som er mere i hyggegenren. Tanker om stort og småt i forhold til hverdagen.

Nu går jeg på barsel lige om lidt, og jeg tænker, at jeg vil drysse lidt flere af den slags indlæg over bloggen fremover. Bare rolig, jeg skal nok også poste en masse opskrifter og det er stadig dem, der kommer til at fylde mest, men synes det er hyggeligt med den mere personlige vinkel også. Jeg håber I er enige? 🙂

Her er en liste med nogle af de ønsker, planer og intentioner jeg har. I december vil jeg… 

Gå på barsel. På fredag er dagen, hvor jeg officielt går på barsel og det glæder jeg mig faktisk ret meget til. Så går jeg for alvor igang med redebyggeriet og klargøring til lillebror kommer. Jeg kan godt mærke, at jeg får mere og mere lyst til at få styr på ting og sager. Vaske hans små sparkedragter, finde ammepuden frem fra kælderen og sådan nogle små hyggelige projekter.

Pakke hospitalstasken. Meget i tråd med punktet ovenover, så skal jeg have pakket en hospitalstaske til mig og lillebror. Eftersom jeg er andengangsfødende, så kommer jeg hjem efter 4-6 timer (hvis alt er gået vel), så det er begrænset, hvad jeg får brug for. Måske jeg skulle spørge jer kloge hoveder på min Instagram, hvad der er must at have med og hvad der bare fylder.

Bage småkager med Tais og Viona. Tais og jeg har en juletradition, hvor vi hvert år bager småkager sammen. To slags. Jødekager og finskbrød har det været de sidste år, med i år tror jeg finskbrødene bliver byttet ud med citronspecier. I år skal Vinoa med i køkkenet og jeg tror måske, at hun er nået den alder, hvor hun vil synes det er sjovt at stikke småkager ud og pynte dem. I hvert fald i 2 1/2 minut 😉

Finde julekassen frem fra kælderen. Den er fyldt med gamle nisser og hvert år vokser den med håndplukkede preloved sager. Jeg glæder mig også til, at der kommer til at ligge krøllede og skæve guirlander i, klippet af små børnehænder.

Lave en masse mad til fryseren. I forbindelse med min klargøring til lillebrors ankomst, så har jeg også planer om at fylde fryseren med en masse mad. Med Viona var vi slet ikke forberedte nok på det punkt, og det sejlede lidt for os i forhold til at få spist noget ordenligt det første stykke tid, så denne gang vil jeg sørge for, at vi har en masse nemme og nærende retter på frys. Sådan en ammende mor skal jo spise godt 🙂

Bage en julestjerne. Ala denne her. De er så fine og jeg er sikker på, at de smager lige så godt, som de ser ud. Derudover vil jeg også lave en masse grønne julesalater og spise en MASSE hjemmelavet rødkål (denne her opskrift er jeg ret glad for). Og en masse kål. Grønkål, rosenkål og blomkål.

Læse ’40 uger efter’, som er skrevet af Cana Buttenschøn. Den handler om de første 40 uger efter du har født. Hvordan du kan forvente, at kroppen reagerer og hvordan det er at være mor til en lille ny. Jeg læste den også, da jeg ventede Viona og den var så fin, så nu vil jeg genopfriske hukommelsen. Jeg kan jo nærmest ikke huske, hvordan det er med sådan en lille størrelse, selvom det ikke er længe siden jeg sad i sofaen med en mini Viona.

Ses med venner og familie. Jeg har allerede en masse dejlige aftaler i kalenderen, som jeg glæder mig til. Blandt andet kommer hende her hjem til mig og giver mig en omgang rebozo.

Ps. Jeg har pyntet vores lille juletræ i potte med de fineste tørrede appelsiner, som jeg selv har lavet. Deler en guide til, hvordan man laver dem i næste uge 🙂  

 


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.