Bæredygtig livsstil

Shop emballagefrit hos LØS market

I sidste uge var jeg et smut forbi LØS market på Nørrebro med Viona. Det er et embagllagefrit supermarked, hvor alt bliver købt i løsvægt og hvor man selv fylder glaskrukker, poser eller andre beholdere op med de dagligvarer man skal bruge.

Det er en genial måde at handle på, hvor man kun køber det man skal bruge (kiloprisen er den samme, om man køber 10 g eller 10 kilo), hvor der ikke er fokus på mersalg (og større chance for madspild), hvor man slipper for engangsemballage og hvor der er stor fokus på økologiske og lokale råvarer. Det er lige sådan noget her, jeg håber vi får meget mere af i Danmark!

Løs marked
Lige nu har LØS market to butikker i København. Én på Jægersborggade og en på Saxogade på Vesterbro. Så de kunne nærmest ikke ligge smartere steder. Det siger måske også lidt om, at det stadig er ret nyt og ikke så udbredt endnu, men det kommer forhåbenligt.
Løs marked
Nu besøgte vi som sagt den på Nørrebro, og det er ikke verdens største butik, men man kan alligevel finde rigtig meget. Alle mulige slags nødder, pasta, linser, grønsager, frugter, sæber mm. Vi havde en tom sæbedunk med, som jeg fyldte op med en lækker øko sæbe fra Sonett og så fik jeg også købt nogle grønsager og en linseblanding til aftensmaden.
Løs marked
De grønsager, der begynder at se triste ud, kan man købe med 50%. Det betyder, at LØS market får afsat ca 95% af alle deres grønsager. Resten bruger de selv. Dét tror jeg altså ikke, at der findes mange supermarkeder, der kan hamle op med.

Jeg havde nogle gamle madglas med og netposer fra Greenspoon.dk med. Du kan finde en masse forskellige alternativer til madopbevaring HER (link til min egen webshop).

Du kan læse meget mere om LØS market på deres hjemmeside HER. Der findes iøvrigt rigtig mange fine butikker på Jægersborggade, så hvis du ikke bor tæt på, kan du overveje at gøre en tur ud af det, ligesom jeg gjorde 🙂


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

2 Kommentarer

 • Reply
  Jenny
  21. april 2019 at 17:17

  Når du siger at de ikke kunne ligge bedre, så må det betyde for dig, for jeg synes der stadig er langt.

  • Reply
   Katharina
   23. april 2019 at 8:48

   Hej Jenny,
   Det synes jeg da ikke, at jeg siger? Jeg skriver:
   “Lige nu har LØS market to butikker i København. Én på Jægersborggade og en på Saxogade på Vesterbro. Så de kunne nærmest ikke ligge smartere steder. Det siger måske også lidt om, at det stadig er ret nyt og ikke så udbredt endnu, men det kommer forhåbenligt.”

   Som jeg også skriver senere, så er det også en lang tur for mig, og jeg håber bestemt, at de dukker op mange flere steder i Danmark.

   Kh Katharina

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.