Bæredygtig livsstil/ Green Spoon

5 miljøvenlige alternativer til fryseposer

Miljøvenligt alternativ til plastikposer

Indlægget indeholder links til min egen webshop

Lige siden jeg flyttede hjemmefra har plastikfryseposer boet fast i min køkkenskuffe. De blev brugt flittigt. Til madpakken, til fryseren og til at opbevare rester i, og de kom også ofte på min indkøbsliste. I takt med, at jeg er begyndt at interessere mig mere for en grønnere livsstil, så prøver jeg også at mindske mit forbrug af engangsemballage. Her kommer de smarte fryseposer ind i billedet. For smarte, det er de. Men det er også et ekstremt spild at have et stort forbrug af sådan nogle poser, når nu der findes så mange fine alternativer. Her har jeg samlet fem mere klimavenlige alternativer til de almindelige fryseposer. Det er alle ting jeg bruger i min hverdag, og som man kan fås på min webshop www.greenspoon.dk.

Og hvis du ikke kan undvære de traditionelle fryseposer, så kan du måske prøve på at huske at blive bedre til at genbruge dem? Jeg har i hvert fald været slem til bare at smide dem ud og tage en ny.

Sandwichbags fra Haps Nordic 

Det danske brand Haps Nordic laver simpelthen de fineste ting, synes jeg. Bare fordi noget er ‘grønt’ og miljøvenligt, så må det også gerne være lækkert at se på? De smarte sandwichbags er designet, som et alternativ til blandt andet engangsplastikposer og kan bruges igen og igen.

De er coated, så man kan fylde dem med nødder, snacks, sandwich eller hvad man nu lige har lyst til.

De findes i en masse fine farver lige HER.

5 miljøvenlige alternativer til fryseposer

Genanvendelige snackbags fra Haps Nordic

Jeg er også rigtig glad for mine genanvendelige snackposer fra Haps Nordic, der lavet af PE og PET og er testet fri for BPA, phtalater, PVC. Det lyder meget kompliceret og nørdet, men den vigtige pointe er, at de er godkendt efter europæriske standarder til baby og børnemad.

Bonus: De kan både gå i opvaskemaskinen og i fryseren. De findes i stor HER og i lille HER.

5 miljøvenlige alternativer til fryseposer

Multibags i økologisk bomuld

Sidst men ikke mindst vil jeg lige fortælle om Haps Nordics smarte multibags. Det er poser lavet af økologisk GOTS certificeret bomuld, som kan bruges til lidt af hvert. Til opbevaring af friskbagte boller, til frugter i tasken eller til madpakken. De kan selvfølgelig også bruges uden for køkkenets vægge til eksempelvis at opbevare sutter i. De findes i stor og lille model og i en masse smukke farver og mønstre. Se dem alle HER.

5 miljøvenlige alternativer til fryseposer

Madposer med inderside, der kan vaskes

De søde madposer fra Fluf er også super praktiske, og jeg har en med i tasken hver evig eneste dag. Lige for tiden, så er den fuld af små stykker æble, som Viona gumler på, når vi er på tur. De er lavet af økologisk bomuld og er foret med fødevaregodkendt og væskeafvisende polyester, så maden ikke bliver tør og fedtstof ikke trænger igennem. Hvis indersiden bliver beskidt kan den nemt lige vendes ud og skylles under hanen. Dét er smart!

De findes også i en masse søde designs og du kan se dem allesammen HER.

5 miljøvenlige alternativer til fryseposer

Fryseposer i bioplast

De ligner måske almindelige fryseposer, men helt almindelige er de ikke. De indeholder nemlig ingen traditionel plastik og er tilmed certificerede komposterbare. Say whaaaat. De er lavet af naturligt affald. Affald fra naturen, som er er blevet upcyclet og genbrugt. Og så er de uden phtalater, Bisphenol-A, Bisphenol-F, Bisphenol-S og andre af de kemiske tilsætningsstoffer, blødgørere mm, som kan bruges i plastik.

De kan bruges både til køl, frys og opbevaring ved stuetemperatur.Præcis som ‘almindelige’ fryseposer. De er fra det danske brand Maitsic, som bare er mega seje til at lave miljøvenlige alternativer. Du kan læse mere om fryseposerne og se alle Maistics produkter HER.

5 miljøvenlige alternativer til fryseposer

Har du selv nogle gode råd til at fravælge eller skære ned på forbruget af almindelige fryseposer? Så del dem endelig i kommentarfeltet. 


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.