Bryllup

June: Mit bryllup

Her kommer tredje indlæg i min serie om bryllupsfortællinger. De bliver fortalt af brude, der har valgt at holde bryllup på en mere utraditionel måde. Der findes uendelig mange måder at blive gift på, og der er ingen ‘rigtigt’ eller ‘forkert’. Jeg håber, at jeg sammen med de seje og modige brude, kan være med til at inspirere til, at man skal følge sit hjerte og mavefornemmelse, når det kommer til måden, hvorpå man siger ‘Ja’ til sin udkårne. 

Hej, jeg hedder June, jeg er 32 år, og man kan finde mig på Instagram som @pixeleret. Jeg er livsnyder, kattedame og så er vidst jeg lidt af en madnørd. Jeg er gift med min flotte brandmand på 30 år (kuvøseguf!). Vi har været gift i 2,5 år og kærester siden 2013. Vi bor i vores 3v lejlighed i Ørestad på Amager, og det har vi gjort i 3,5 år.

I øjeblikket er jeg på barsel med vores fantastiske søn Hector på 10,5 mdr, som er det mest magiske, vi nogensinde har prøvet! Min mand og jeg bruger meget tid på at nyde ham og opdage verdenen fra 80 cm’s højde. Vi har bl.a. ‘viklet’ os igennem Malaga og blw’et os igennem Berlins restauranter.

Det var lidt om vores lille familie.


Frieriet
For 3,5 år siden var min mand og jeg taget på Roskilde Festivalen, noget vi har gjort sammen flere år i træk. Vi var et par, der altid havde en fest, og det havde vi også på Roskilde. Jeg havde drukket mig godt fuld med min svigerinde, og jeg var blevet noget så tørstig efter vand. Brandmanden, heller ikke helt appelsinfri, var gået efter vand, og alligevel skældte jeg ham ud, da han så kom retur uden vand. I et lille ophedet skænderi bevæger vi os væk fra vores lejr, fordi jeg jo skulle have det vand. Mens vi går og bider lidt af hinanden, sætter han sig pludselig ned mellem skrald og Roskilde-støv og tager fat i min hånd. Uromantisk som jeg er, beder jeg ham rejse sig op, “for der er jo MEGA klamt på jorden?!” Pænt som vi snakker til hinanden, beder han mig ‘holde kæft’ og så spørger han mig, om jeg vil gifte mig med ham. Jeg ved ikke, hvad mit præcise svar var, men jeg fik sagt ja!

Og så startede alle vores bryllupsspekulationer, eller skal vi kalde det drømme. For hvilket bryllup ønskede vi os? Hell, jeg troede egentlig aldrig, at jeg skulle giftes, men det var min romantiske brandmand heldigvis uenig i.


Brylluppet
Min mand og jeg er ikke religiøse, jeg er hverken døbt eller konfirmeret, og min mand er kun døbt. Så vi vidste fra start af, at vi ikke ønskede os et kirkebryllup. Jeg foreslog Vegas, men det var min mand overhovedet ikke enig i. Hvad så med alle vores venner og ikke mindst familie, spurgte han mig? Min mand og jeg blev derfor enige om, vi skulle giftes på Københavns Rådhus. Vi elsker begge København, vi har begge boet hele vores voksne liv i København, vi forelskede os i hinanden i København, og ja nu vokser vores søn op i København.

For at sige det lige ud, så hader jeg opmærksomhed. Så jeg var virkelig nervøs for et kæmpe prinsessebryllup i en marengskjole, og så at skulle knalde 100.000 kr. af på en dag. Det var bare ikke os. Når det er sagt, så elsker vi at leve, rejse og nyde, så vi ville stadig have at vores bryllup skulle være lækkert, men det skulle også afspejle os og vores forhold! Vi ønskede os ”intim” bodegastemning – altså på den charmerende måde, ik’.

Så intimt det nu kan blive, når man vælger at invitere 120 mennesker! For vi kunne ikke skære folk fra, vi var og er sociale mennesker med gode venner, gode kollegaer og store familier, så vi kunne ikke komme under 120 på vores gæsteliste. Men er der en god og ”billig” måde at komme igennem sådan en gæsteliste på?

Vi valgte at dele vores bryllup op i 3 faser: 1) Vielse, 2) middag og 3) receptionsfest. Også startede vi med at lave ”Save the date” via et facebook event, hvor alle 120 blev inviteret. Vi var total uromantiske og valgte datoen ud fra, hvornår vores yndlings restaurant havde plads til os. Well, maden var vigtig for os, da jeg er jo som nævnt tidligere er lidt af en foodie. Selvom vi ikke ønskede at skulle sætte os i kæmpe gæld pga. vores bryllup, så skulle der hvert fald ikke mangle noget til vores kærlighedsfest!

Således blev alle 120 dejlige mennesker inviteret til vielse og receptionsfest. Vielsen foregik på Københavns Rådhus, og hvis I nogensinde har været til et bryllup derinde (som ikke er ’Gift ved første blik’) så ved I, at der er virkelig lidt plads i gifterummet, der fik vi alligevel klemt omkring 40+ mennesker ind.

Fordelen ved at kalde det en receptionsfest er, at man ikke skal underholde alle på én gang. Det er super uofficielt, og det var lige os. Vi undgik taler og sange. Nogle kom skarpt klokken 20, andre kom dumpende i løbet af aftenen. Og så havde vi den vildeste fest med sjusser og fed DJ. Det blev en kæmpe fest! Det var helt perfekt. Min mands gode ven var DJ, og vi fik nogle venners venner til at hjælpe med at bartende og rydde op i løbet af festen, så min mand og jeg skulle ingenting gøre andet end at nyde vores kærlighedsfest!

Receptionsfesten foregik i et lokale i Kødbyen med stort udeområde, det var til at betale (vi gav 5000 kr. for lokale og 1500 kr. for oprydning dagen efter). Sådan et sted fungerer selvfølgelig bedst om sommeren. I lokalet satte vi selv bar og bryllupskage op. Baren købte vi selv ind til, jeg tror, vi brugte omkring 4000 kr. på alkohol, sodavand og isterninger. Alt købt på tilbud i Bilka, de har ofte 25% på alkohol – så hold øje med tilbudsaviserne! Vores bryllupskage var cupcakes fra Serenity Cupcakes, så det var kage for omkring 3500 kr. til 120 mennesker. Det er billigere end det lyder, bryllupskage til 120 personer kan nemt komme op i omkring 10.000 kr.

Pynten havde jeg købt ind til på Ebay og i IKEA(!). Fx kan man få lagner i IKEA til 19 kr, som fungerer perfekt som bryllupsduge! Snacks og lys stod i sylteglas også fra IKEA, og hvis man er smart, kan man måske købe glassene billigere i genbrugsbutikker. Blomsterne havde vi selv købt ind på Grønttorvet og bundet. Hvis man synes, der er langt til Grønttorvet, kan jeg virkelig anbefale den lille blomsterbutik på bagsiden af Magasin du Nord, de sælger tit blomster i bundter til okay penge, hvis man er frisk på at være lidt DIY. Op pyntningen af vores lokale stod en kær kollega for – da hun ikke mente, det var en job for en brud – tak Cat <3

Middagen foregik på Orangeriet, her blev nærmeste familie og tætteste venner inviteret på fastlagt 3-retters-menu. Orangeriet er et af de mest romantiske spisesteder i København efter vores mening, og det havde samme stemning, som vi planlagde resten af brylluppet efter. Så her spiste vi sammen med 24 af de vigtigste mennesker i vores liv. Vi fyldte 2 lange borde, som vi havde reserveret et år i forvejen. Også var der Orangeriets almindelige publikum i resten af restauranten, da vi ikke lige havde budgetteret at leje hele spistestedet.

Orangeriet var vores største post på budgettet, og jeg tror, vi kom af med omkring 14.000 kr. alt inklusiv. Igen havde vi selv lavet bordkortene og bordplanen, så vores gæster fik det at spise, som de nu skulle have. Vi havde bl.a. gæster der ikke spiste tatar (som var vores forret) og en enkelt vegetar. Det var meget vigtigt for os, at vi tog hensyn til de ting, så alle følte sig godt tilpas.

Alle de gæster som vi inviterede til middagen, sendte vi en fysisk gammeldags invitation til, som jeg selv havde designet på en engelsk side. Dvs. 22 af vores gæster blev inviteret med post og porto, og resten blev inviteret på Facebook. Samme måde opdelte vi gæsternes takkekort, da de skulle sendes ud. Porto kan hurtigt blive en kæmpe post på budgettet.


Tøjet & ringene
Fuck fuck fuck.. Hvid kjole, hvad havde jeg rodet mig ud i? Min garderobe består af sort og mere sort, gother i hjertet, not so much i virkeligheden.

Jeg dummede mig med cirka 15 hvide fejlkøb på internettet, det dummeste køb var fra vbridal! Seriøst, køb ALDRIG en kinesisk “skræddersyet” kjole, de sidder IKKE som på billedet, trods du sender dem 200 realistiske målinger af din krop – just don’t do it! En skræddersyet kjole skal syes og tilpasses kroppen over flere omgange! Jeg gik også i diverse vintage butikker, men priserne i København, Berlin og London var for vilde i forhold til, hvad jeg havde besluttet mig for af budget til min brudekjole.

Til sidst tog jeg endelig fat i min søde veninde som er uddannet skrædder. Hvorfor havde jeg ikke gjort det til at starte med?! Min veninde endte med at sy den perfekte kjole til mig, og det gjorde hun på under en måned! Seriøst, diverse damer på bryllupsmessen havde sagt, at det aldrig ville kunne lade sig gøre på så kort tid, de mente, at jeg var total fucked i februar, når vi skulle giftes i maj – også selvom det ’bare’ skulle være en forholdsvis enkel og knælang kjole. Selvfølgelig er ikke alle ligeså heldig som jeg med en dygtig veninde, men hold nu op, hvor er jeg stadig glad for resultatet her 2,5 år senere! Jeg skal SÅ meget have den kjole på til vores kobberbryllup om 10 år.

Da jeg ikke skulle have traditionel kjole på, valgte jeg også slør fra. Jeg endte i stedet med et enkelt smukt håndlavet hårsmykke fra en dansk Etsy shop, som lavede et fint matchende armbånd til min bedsteveninde, som hun også bar til brylluppet. Det gav den rigtige vintage følelse, jeg ønskede mig, uden at det var vintage dyrt. Håret klarede min faste frisørsalon, hvor en sød bekendt også kom og lavede holdbar (VIGTIGT!) sminke på min svigerinde og jeg. Mine sko købte jeg på udsalg (60%!!!), men det var så heller ikke ægte brudesko, men et par stiletter fra Ganni.

Min brudebuket købte vi ind til på Grøntorvet, samtidigt med vi købte bordpynt, og så bandt min svigermors veninde buketten sammen med manden. Okay, jeg kiggede også på, men jeg blandede mig ikke så meget. Men på den måde matchede min buket alle blomsterne til festen, jeg ELSKER sådan en detalje!

Min mand valgte at skyde en masse penge af på sit jakkesæt! Det gjorde han faktisk i efteråret, dvs. han fandt sit tøj over et halvt år før mig! Han brugte faktisk også 4 gange så meget på sit tøj som jeg, for det ikke skal være løgn. Det tæller jeg dog ikke ind i vores bryllupsbudget, da vi ikke tog pengene fra vores bryllupsopsparing, men fra min mands egen konto. Det var tider, dengang vi ikke havde fælles økonomi. Et lille tip – hvis ens kjole nu ikke er KRIDHVID, det er brudekjoler sjældent, så kan man købe den perfekte ikke-hvide hvide skjorte i Herrernes Magasin by David K inde ved Nørreport.

Vores ringe blev lavet på en ferie i Dubai til 1/4 del af den danske pris. En god kollega anbefalede os en dygtig lokal guldsmed, så jeg mailede med guldsmeden fra Dubai. Et par måneder før vi tog afsted på ferie, begyndte de at gå i gang med design. Da vi så landede, kunne vi styrte ud og prøve vores ringe. De nåede dog at blive lavet om 2 gange på den uge, vi var dernede, inden vi var tilfredse! Og jeg elsker vores ringe til sammen former et hjerte, total corny. Guldsmeden i Dubai leverede faktisk ringene til os, mens vi stod midt i Dubai Mall. De havde en visa terminal med, så vi kunne betale for vores ringe. Så rådet her er at undersøge, hvordan guldpriserne er, hvis I skal ud at rejse, og for alt i verden – find en guldsmed man kan stole på.

Vores drømmebryllup
Min mand og jeg er enige om, at vores bryllup blev helt, som vi ønskede os det! Nu jeg tænker over det, er det det bedste bryllup, jeg nogensinde har været til, haha! Og jeg kan mærke, at jeg stadig har følelsen af stolthed omkring planlægningen, udførelsen af dagen, de valg vi tog omkring hele dagen, og måden vi gjorde det til vores bryllup på. Selvom det selvfølgelige skabte spørgsmål, da vi inviterede lidt utraditionelt og i faser, ”for hvad skal vi så lave i ventetiden?”

Sagen var den, at vi blev viet kl. 12, de der skulle med til middagen dukkede op kl 17.30 på Orangeriet, og festen var kl 20 i Kødbyen. Men mellem vielsen og middagen røg der altså lige pludselig mange timer på bryllupsfotos, man skal lige øve sig i at se naturlig ud, når der er åbent skybrud på ens bryllupsdag, mens man står i HC Ørsted parken og skal se forelskede ud. Vi havde en dygtig kollega til at være fotograf hele dagen, og det fortryder, jeg slet ikke, at vi brugte penge på, selvom det var en af de større poster. Og nu kan jeg endnu en gang sidde og få tårer i øjnene, når jeg ser vores mange flotte billeder igennem, og jeg skal udvælge billeder til vores historie.

Så selvom nogle gæster ikke var helt fan af vores planlægning, så er jeg sikker på, at alle endte med at have en fantastisk dag. Jeg ville hvert fald gifte mig med brandmanden igen og igen på den her måde, hvis muligheden bød sig!

#brandmandogbrud


Kathatina her: I’m in love! Med brylluppet og med June og brandmanden. Hungrer du flere kærlighedsfortællinger, så finder du de tidligere historier her og her.

Kunne du tænke dig selv at dele minder og erfaringer fra din egen bryllupsdag? Så send mig en mail på beetrootbakery@hotmail.com 🙂 


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.