Familieliv

Viona 7 måneder

Så er min lille baby fyldt hele syv måneder. Det er så vildt. Jeg kigger på hende, og synes hun er så lille, så lille, men når jeg så er ude blandt yngre babyer, så kan jeg jo godt se, at der er sket en del. Hun har fået tænder (ikke dem allesammen forstås), hun kan sidde selv og så ligger hun op til at kravle. Der er fart på hende! Og det har der altid været.

En rigtig lille gavtyv er hun. Med glimt i øjenene og et skævt smil, når hun godt ved, at hun gør noget fjollet. Jeg ELSKER at være hendse mor. Selvom vi ind i mellem har hårde dage med afbrudt søvn og hvad der ellers hører med, så er det intet i forhold til, hvor meget glæde hun giver os i vores hverdag.

Her kommer min månedlige skitzo-snak med mig selv, som handler om mit yndlingsemne. Viona.

Jeg hører, I er begyndt til babyrytmik. Hvordan går det?
Ja, vi går til babyrytmik hver torsdag hos APA på Østerbro. Det er superfedt og Viona ELSKER det. Et stort rum med 10-15 babyer på nogenlunde samme alder, der møffer rundt i ble. Nogle har lige lært at kravle og det er bare så vildt cute. Det kan jeg virkelig anbefale, hvis man leder efter nogle aktiviteter at gå til med baby.

Hvordan går det med maden? Du har flere gange nævnt BLW metoden, som I bruger, men hvad er det egentligt?
Det går super godt. Nu! Vi droppede grød og mos modellen og startede i stedet op på babylet weaning (BLW), som betyder babystyrret fravænning (af brystet). Det er egentligt super simpelt og giver efter min mening rigtig god mening. I stedet for at made Viona passivt med mos og grød, hvilket hun på ingen måde brød sig om, får hun selv lov til at sidde med maden og spise selv. Det er et værre griseri, men også en fantastisk stund, hvor Viona får stimuleret alle sine sanser og får smagt på en masse forskellig mad.

Hvis der er stemning for, at jeg fortæller mere om det, så gør jeg meget gerne det, men ellers så kan jeg anbefale bogen Jeg Kan Godt Selv.

Det lyder superfedt! Er der så noget mad, hun specielt godt kan lide?
Hun kan faktisk lide det meste, virker det til 😀 Men af det hun har smagt, så har hun været særlig glad for tomater, peberfrugt, lasagne og fiskefrikadeller.

Er der sket noget med hende rent fysisk?
JA det er der virkelig. Hun har fået to tænder i undermunden. Det fik hun faktisk allerede, da hun har seks måneder, men det glemte jeg bare at skrive i sidste update. Ups.

Men udover dem, har hun også fået hele TRE tænder i overmunden. De er kun lige brudt frem, men jeg kan mærke dem med mine fingre, som hun i øvrigt elsker at gumle i. Det er nok også forklaringen på en mildest talt rimelig pylret periode vi lige har været igennem!

Slutter vi her? Nej, den lille dame har også lært at kravle. Eller jeg ved ikke om man kalder det at kravle, for hun løfter ikke kroppen fra gulvet, men hun møffer sig rundt. Hun går gerne målrettet efter ledninger og blade på planter, som hun gerne vil spise. SUPER. Vi skal vidst snart igang med at babysikre, ahem.

Hvordan går det med nattesøvnen?
Det går stadig rigtig godt. Vi samsover stadig og det fungerer super godt for os. Når Viona vågner, så ligger jeg klar med mælkebaren og så falder vi lynhurtigt i søvn igen begge to. Vi har dog haft nogle nætter, hvor hun er vågnet i gråd og jeg har læst mig til, at det kan have noget at gøre med, at hun er begyndt at have mere livagtige drømme. Måske de tre tænder i overmunden også kan have noget at sige. Det har været lidt hårdt for alle, så igen tænker jeg bare på, hvor heldige vi har været, at hun ellers altid sover så fint.

Er der ellers noget spændende at fortælle?
You know it. Det er der altid 😉 Hmmm øh bøløøø. Jeg kan fortælle, at Viona giver de lækreste, våde babykys. Hvis jeg kigger på hende og laver kysmund og siger ’Må jeg få et kys’, så sker det, at hun åbner munden på vid gab og tyrer hovedet ned i mit og oversavler mig totalt. Jeg elsker det.

Det var vidst det for denne gang 🙂 Har du nogle spørgsmål til mig eller den lille Rødbedespire, så spørg endelig løs i kommentarfeltet 😀

Læs også:
Viona 1 måned
Viona 2 måneder
Viona 3 måneder
Viona 4 måneder
Viona 5 måneder
Viona 6 måneder

 


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

2 Kommentarer

 • Reply
  Amanda
  4. november 2018 at 17:11

  Fortæl gerne mere om blw! Jeg sidder lige nu med min 3 uger gamle datter og folk har allerede nævn grød. For mig giver blw umildbart så meget mere mening, så vil gerne høre mere om det og hvordan I har gjort det.

  • Reply
   Katharina
   4. november 2018 at 20:17

   Også for mig! Jeg skal lige have tid (en mangelvare) til at brygge på indlægget, men det skal nok komme 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.