Bæredygtig livsstil

Fire grønne dokumentarer på Netflix

Jeg elsker romatiske komedier og reality snask, men jeg er også en sucker for en god dokumentar. En der overrasker, gør mig klogere og måske endda får mig til at genoverveje, hvordan jeg levet mit liv. Dét har alle fire dokumentarer her levet op til.

Det er en blandet landhandel, jeg har samlet til dig, men de omhandler alle miljø og forbrug og spændingsfeltet midt imellem.

Så hvis du ikke ved, hvad du skal sætte på flimmerkassen (eller computeren. Er det efterhånden ikke sådan langt de fleste ser film og serier?), så er der her god inspiration at hente. If I may say so.

Minimalism: A documentary about the important stuff
Denne her dokumentar har jeg skrevet om før. Det er min all time favorit dokumentar, og jeg har set den flere gange. Den handler om, hvordan man kan opnå højere livskvalitet ved at forbruge mindre og mere bevidst. Man møder en masse forskellige menneskesker, der alle fortæller om, hvordan de har lagt deres livsstil om, og taget en beslutning om at stige af forbrugsræset og i stedet prioritere andre ting i livet end det materielle. Jeg synes det er nogle super spændende tanker, og jeg bliver ekstremt inspireret af dokumentaren. Hardcore minimalist bliver jeg nok aldrig, men jeg er begyndt at tænke mere over, hvordan, hvor meget og hvorfor jeg forbruger. Seriøst SE DEN!

Et hav af plastik
Denne her dokumentar starter en smule langsomt ud, synes jeg, men hæng i. Den er super spændende! Den følger nogle internationale forskere, der rejser rundt til forskellige steder i verden og undersøger, hvordan plastik har påvirket land og hav. Det er vildt skræmmende og sørgeligt, hvad de finder. Små og store fisk, som har maverne fulde af bittesmå stykker plastik. Plastik som i sidste ende også havner i os mennesker. Det fede ved dokumentaren er også, at den ikke bare får en til at sidde tilbage med en dommedagsfornemmelse (eller lidt gør man). De taler med personer, der har konkrete løsningsforslag og snakker med inspirerende ildsjæle.

Cowspiracy
Det er først for nyligt jeg har fået set Cowspiracy, trods adskillige anbefalinger. Nu får du også min anbefaling, hvis du ikke har fået set den 😉 Jeg havde fået en idé om, at det var sådan en vegansk skræmmefilm med billeder af dyr, der bliver mishandlet. Jojo der er et par scener, som ikke er de rareste, men det er slet ikke sådan en slags dokumentar. Den går faktuelt til angreb på det manglende fokus, der har været i medierne på den påvirkning landbruget har på miljøet. Hvis du endnu ikke er overbevidst om, hvorfor det er en god idé at skrue ned for dit kødforbrug, så bliver du det efter at have set denne dokumentar. En must see!

The true cost of fashion
Det er noget tid siden, at jeg har set denne dokumentar, og selvom jeg egentligt godt kunne tænke mig at se den igen, så kræver den noget tilløb. Den handler om modeindustrien og om, hvordan rigtig meget tøj bliver produceret under miserable forhold og hvordan det påvirker miljøet. Især hightstreet tøj, som butikkerne spytter ud og som bliver billigere og billigere. Det har selvfølgelig en pris, for i den anden ende er der rigtige mennesker, der skal arbejde hurtigere og for færre penge. Det står virkelig slemt til i modeindustrien og denne her dokumentar har helt klart fået mig til at tænke mere over, hvordan jeg forbruger i forhold til tøj.

Jeg håber, du kunne bruge mine anbefalinger 🙂 Måske har du selv nogle? Så må du meget gerne dele dem i kommentarfeltet 🙂

 


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.