I sæson

Danske råvarer i sæson i november (frugt og grønt)

Så blev det d. 1. november. Det betyder, at det er helt legitimt at begynde at jule og så betyder det selvfølgelig, at vi skal se nærmere på, hvilke danske grønsager, der er i sæson. Det er jo en kold måned, så vi skal især kigge under jorden, hvor de mere grove typer af grønsager vokser.

Nedenfor har jeg samlet en overskuelig liste over de grønsager, som du kan gå efter, når du handler ind til aftensmaden. Jeg har også delt en række opskrifter med inspiration til, hvordan du kan bruge dem.

Og hvorfor er det så man lige skal spise efter sæson? Det kan du læse om HER, hvor jeg har samlet fem gode grunde.

Danske råvarer i sæson i november (frugt og grønt)

1. Rødbede
Rødbedehummus. Find opskriften her >>>

2. Grønkål
Pasta med grønkål og tahindressing. Find opskriften her >>>

3. Græskar
Bagt hokkaido med timian. Find opskriften her >>>

4. Blomkål
Blomkålstabouleh. Find opskriften her >>>

5. Kartofler
Curry med kartofler og ærter. Find opskriften her >>>

6. Gulerødder
Gulerodssalat med feta. Find opskriften her >>>

7. Løg
Løgtærte med squash og grov bund. Find opskriften her >>>

8. Spidskål
Nem spidskålssalat med æble og sesam. Find opskriften her >>>

Andre råvarer der er i sæson i november:

Champignon
Jordskokker
Hvidkål
Kinakål
Løg
Pastinak
Persillerod
Porrer
Pærer
Rosenkål
Salat
Selleri

Jeg har igen taget udgangspunkt i denne liste, som Forbrugerrådet Tænk har lavet, men med den måde vores temperaturer udvikler sig på, så er jeg ikke sikker på, om den stadig holder helt præcist. Jeg bruger listen resten af året, men jeg har fundet en anden liste, som jeg vil bruge i 2019 🙂

 


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.