Aftensmad/ Frokost/ Tærter/ Til madpakken/ Vegetar

Løgtærte med squash og grov bund

Denne her opskrift har jeg glædet mig til at dele. Mest fordi tærten er så pæn, haha. Jeg serverede den til Vionas barnedåb (du kan se hele menuen her) og der var ikke en krumme tilbage, så den var en succes.

Bunden er med grahamsmel, så den er til den grovere side, og fyldet smager lækkert af timian, rødløg og squash. En rigtig god trio. Hvis man er fræk kunne man jo også tilføje noget gedeost. Det tror jeg bestemt kunne være lækkert 🙂

Hvis det ikke betyder så meget, hvordan tærten ser ud, så kan du også sagtens rive squashen og hakke rødløget groft eller bare skøre dem i tynde ringe.

Løgtærte med grov bund

Elsker du tærter? Så tjek også mine opskrifter på: Grovtærte med søde kartofler og spinat og grovtærte med broccoli og hytteost.

Løgtærte med grov bund Løgtærte med grov bund

Løgtærte med squash og grov bund

ingredienser

  • Til bunden:
  • 50 g. smør
  • 2 dl grahamsmel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl vand
  • Til fyldet:
  • 1 squash
  • 6 æg
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 håndfuld frisk timian
  • ca. 3 rødløg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Sådan gør du:

1

Først skal bunden laves. Bland hvedemel og grahamsmel med smør og salt. Tilsæt derefter vand og ælt det hele godt sammen. Pres dejen godt sammen og stil dejen på køl i min 10 min.

2

Rul derefter dejen tynd og put den i et smurt tærtefad. Prik huller med en gaffel og forbag i ca 10-15 min ved 200 grader.

3

Nu til fyldet. Lav lange tynde squashstykker med en kartoffelskræller og rul dem til små blomster. Læg dem til siden.

4

Pil og skær rødløget i skiver på tværs, så du får det flotte mønster på tærten. Alternativt kan du også bare lave en masse løgringe.

5

Pisk æg med salt, peber og creme fraiche og tilsæt friskhakket timian,

6

Hæld først æggeblandingen over tærtebundet og fordel herefter squashruller og løg ligelidt. Husk at tærten skæres ud og spises i stykker, så prøv at sørg for, at man vil få løg i sit stykke, når den bliver serveret.

7

Nu skal tærten i ovnen, og der skal du bruge balancen, for det hele sejler rundt i æggemassen, men det kan godt lykkedes. Ellers må du lave lidt damage control med en gaffel, når først tærten står i ovnen.

8

Bag den ved 200 grader i ca. 30 min.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.