Aftensmad/ Frokost

Æggekage med porre og bacon

Begrænsninger kan ofte være en gave. Både i livet generelt, men også i køkkenet. Skal du bruge hvedemel, men er løbet tør, så kan nogle blendede havregryn måske gøre det? Eller står der sukker på ingredienslisten, kan du måske bruge en håndfuld dadler og noget rørsukker, hvis det nu er det, der gemmer sig i skuffen.

Og hvor vil jeg så hen med det? Jo, jeg havde egentligt planlagt at lave en porretærte med bacon, men da jeg kiggede i skabet, så var der ingen tærteform. Den stod hos min far, da jeg sidst havde brugt den her.

So what to do? Jeg sadlede om og lavede i stedet en æggekage. Altså det tætteste på en tærte man kan komme.

Æggekage med porre og bacon

Den er proppet med en masse porre, løg og bacon, men du kan jo justere fyldet alt efter, hvad du har i din eat me first kasse i køleskabet.

Revet squash, gulerødder eller nogle kogte kartofler kunne også smage godt 🙂

Hvis du vil have æggekagen vegetarisk, så undlader du selvfølgelig bare bacon.

Æggekage med porre og bacon Æggekage med porre og bacon

Æggekage med porre og bacon

ingredienser

  • 150 g. bacontern
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 porrer (to bundter)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 10 æg
  • 3 spsk creme faiche
  • 2 spsk herbes de provence (kan fås i Tiger. Ellers så bare noget tørret timian og oregano eller, hvad du nu synes smager godt)
  • Olivenolie

Sådan gør du:

1

Først steges baconet sprødt på en pande. Gem baconet på en tallerken.

2

Hak løg og hvidløg og steg det på den samme pande. Hak derefter porren i skiver a ca. 0,5 cm og steg til det hele bliver blødt.

3

Pisk æg og creme fraiche og tilsæt krydderier.

4

Smør et mindre fad med olivenolie og hæld først æggeblandingen i.

5

Tilsæt derefter porrerne og bacon.

6

Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 25 min.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.