Morgenmad

Opskrift på cloudy eggs

Røræg, spejlæg, pocherede æg, smilende æg… Men har du prøvet cloudy eggs? Ikke nok med de er super sjove og flotte, så smager de også himmelsk! Man laver dem ved at piske æggehviderne og tilsætte det man nu har lyst til. Jeg tilsatte revet ost, kalkunbacon og persille, men man kunne jo også tilsætte skinke, basilikum og hakkede oliven. Bare et eksempel 🙂

Så bager man æggehviderne i ovnen og tilsidst plopper man en æggeblomme på toppen, som også får lov til at komme en tur i ovnen.

Det er en super nem ‘ret’ at lave, det kræver bare, at du kan finde ud af at skille æggeblomme fra æggehvide, og at du har en masse små skåle. En opvaskemaskine er heller ikke dårlig at have 😉

Når de kommer ud af ovnen er de faktisk endnu mere fluffy end dem her, men dengang jeg lavede dem, havde jeg gang i hundredenytten ting i køkkenet, så de kom til at stå lidt for længe og kukkelure. Ups!

Opskrift på cloudy eggs

Print opskrift
Antal: 4 stk. Cooking Time: 15 min.

ingredienser

  • 1 pakke kalkun bacon
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk revet pecorino ost (parmesan)

Sådan gør du:

1

Skær baconet i skiver og stegt det sprødt på en pande.

2

Nu til det svære. Hæld de fire æggehvider i en skål og de fire æggeblommer i fire forskellige små skåle.

3

Pisk æggehviderne til de er stive.

4

Tilsæt salt, peber, hakket persille og revet ost. Vend det hele med en dejskraber, så du ikke slår al luften ud.

5

Fordel æggehvidemassen i fire 'skyer' på en bradepande med bagepapir. Jeg havde også smurt med lidt olivenolie ovenpå, men ved ikke om det er nødvendigt.

6

Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 7 min. Tag dem derefter ud og placer en æggeblomme på hver. Sæt dem tilbage i ovnen i ca. 4 min.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.