I sæson

Danske råvarer i sæson i maj (grønt og frugt)

Så  blev det maj og dermed også tid til at se på, hvilke danske grønsager, der er i sæson 🙂 April måned sprang jeg over, da jeg havde ‘travlt’ med at lære Viona at kende. Det har jeg stadig, men jeg føler alligevel, at jeg har fået en lille smule mere struktur på mine dage og jeg kan da få en smule fra hånden også – nogle dage! Og her taler vi virkeligt om et lavt ambitionsniveau, haha. Men ikke desto mindre, så er her en oversigt over de råvarer der er i sæson i maj, samt nogle opskrifter, hvor de indgår.

Og hvorfor så spise efter sæson? Jo, fordi det både er billigere, råvarerene er sprøde og friske og man får gode plus på klimakontoen ?

Listen er taget fra Forbrugerrådet Tænk, men der findes en masse forskellige lister på nettet, der alle varierer en smule, så skriv endelig i kommentarfeltet, hvis jeg mangler nogle vigtige råvarer ?

1. Champignon
Cremet pastaret med champignon, spinat og pinjekerner. Find opskriften her >>>

2. Asparges
Frittata med asparges, champignon og rødløg. Find opskriften her >>>

3. Radiser
Vegansk sushi bowl. Find opskriften her >>>

4. Forårsløg
Fried rice quinoa med quinoa, æg og grønsager. Find opskriften her >>>

5. Spinat
Sund smoothie bowl med spinat og avocado. Find opskriften her >>>

6. Persille
Vegansk ret med grønne linser og kokosmælk. Find opskriften her >>>


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.